26.04.2024.
HomeSportMladen Žižović fudbalerima Slobode nagovijestio da će podnijeti ostavku

Mladen Žižović fudbalerima Slobode nagovijestio da će podnijeti ostavku

Mladen Žižović po svemu sudeći će podnijeti ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Slobode i tako preuzeti odgovornost za katastrofalnu igru i rezultate kluba u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sloboda je osmi ovosezonski poraz u domaćem prvenstvu doživjela u ponedjeljak na Pecari protiv Širokog Brijega, poslije čega je Žižović imao primjedbi na suđenje, a u svlačionici je igračima nagovijestio svoj odlazak sa klupe, piše Faktor.

O statusu Žižovića više će se znati tokom sedmice, jer igrači su zbog reprezentativne pauze na kraćem odmoru, do četvrtka.

Žižović je izgubio i povjerenje velikog dijela navijača.

Žižoviću odlazi“, pisalo je na paroli navijačke grupe Fukare koja je istaknuta na utakmici protiv Zrinjskog na Tušnju.

Sloboda je u proljetnom dijelu sezone neprepoznatljiva. U četiri premijerligaške utakmice Tuzlaci su osvojili bod, a na tri meča u nizu nisu uspjeli zatresti mrežu rivala. Kada tome dodamo i dvomeč protiv Sarajeva u četvrtfinalu Kupa BiH, to znači da Crveno-crni tim pogodak nije postigao već 450 minuta.

Posljednji put Tuzlaci su ligašku pobjedu upisali prije 10 kola protiv Radnika na Tušnju (16. oktobra 2021. godine) kada je bilo 3:0. Od tada je prošlo pet mjeseci, ili tačnije 157 dana.

Slobodu nakon reprezentativne pauze čeka gostovanje kod Radnika. Crveno-crni su sedmi na tabeli sa 25 bodova, što je trenutno osam bodova iznad opasne zone. Eventualni poraz u Bijeljini mogao bi Tuzlake uvući u borbu za opstanak.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti