24.04.2024.
HomeSportRemi na Tušnju Sarajevu dovoljan za polufinale Kupa

Remi na Tušnju Sarajevu dovoljan za polufinale Kupa

Jako lošu fudbalsku predstavu gledali smo danas na Tušnju, gdje je Sloboda dočekala Sarajevo u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Završilo je 0:0, a bordo tim je zahvaljujući pobjedi u prvom meču od 2:0 prošao u polufinale.

Sloboda je u ovom meču “jurila” navedenih 0:2 s Koševa, ali odigrala je potpuno bezidejno i, utisak je, bez previše ambicija da napadne. Dovoljno o tome govori da je tek u 69. minuti tim Mladena Žižovića uputio prvi šut, a i tad je lopta završila visoko preko prečke.

Prvu priliku na utakmici imalo je Sarajevo u 13. minuti, kada je sijevnuo kontranapad. Povukao je loptu Asmir Suljić, ali na kraju je sa petnaestak metara šutirao preko gola domaćina.

Dvije minute poslije iznenada se ukazala šansa Danijelu Avramovskom, a sve nakon poigravanja defanzivaca Slobode. Moglo ih je ono skupo koštati, ali Avramovski je ipak izblokiran na kraju.

Potom je uslijedio duži prekid zbog povrede Kerima Palića. Defanzivac Sarajeva je doživio užasan pad nakon duela s Nedimom Hadžiće, te ostao ležati na terenu. Ukazivana mu je nakon toga dugo pomoć, te ga je Aleksandar Vasoski morao zamijeniti Darkom Lazićem, pošto je Palić završio u kolima Hitne pomoći…

Opao je tempo utakmice nakon toga i nismo vidjeli apsolutno ništa do odlaska na odmor.

U nastavku utakmice nismo vidjeli apsolutno ništa. Nastavljena je bezidejna igra oba tima, ali posebno Slobode, koja je imala zaostatak od dva gola, ali je prvi šut uputila tek u 69. minuti meča. Tada je sa 20 metara visoko preko gola loptu poslao Fedor Predragović.

U posljednjih 20 minuta izvršen je i veliki broj izmjena, a Sloboda ni u jednom trenutku nije uspjela da napravi ni pritisak na zadnju liniju bordo tima. O ambicijama Žižovića da napadne dovoljno govori i izmjena u 85. minuti kad je s terena povukao Dženisa Beganovića, a u igru uveo defanzivca Alena Kurtalića.

Prvi šut u okvir gola na meču vidjeli smo u 88. minuti, a tada je pokušaj Dala Varešanovića zaustavio Semir Bukvić.

Ostalo je do kraja 0:0 i Sarajevo se plasiralo u polufinale Kupa BiH.

Kup BiH, četvrtfinale:

Sloboda – Sarajevo 0:0 (ukupno 0:2)

Stadion Tušanj. Gledalaca: 500. Sudija Danijel Bojo (Kiseljak). Žuti kartoni: Beganović, Osmić (Sloboda). Pidro (Sarajevo).

Sloboda: Bukvić, Jusić, Karišik, Osmić, Kapetanović (Ćivić), Maksimović, Predragović, Husejinović (Ramić), Veselinović (Mujagić), Beganović (Kurtalić), Hadžić (Alić).

Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Palić (Lazić), Šabanović, Pidro, Kapić, Avramovski (Varešanović), Čataković (Bodul), Suljić, Ahmetović (Bagarić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti