18.04.2024.
HomeSportBilbija sa dva gola donio pobjedu Zrinjskom na Tušnju

Bilbija sa dva gola donio pobjedu Zrinjskom na Tušnju

Zrinjski je na gostovanju kod Slobode u Tuzli došao do pobjede (0:2). Oba pogotka na Tušnju u utakmici 22. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine postigao je Nemanja Bilbija i tako došao do 21. premijerligaškog pogotka ove sezone. Plemići su zadržali 16 bodova prednosti u odnosu na Tuzla City.

Prvu priliku imao je Zrinjski iz slobodnog udarca u osmoj minuti. Bilbija je poslao loptu preko gola. Trener Plemića Jakirović morao je mijenjati u 19. minuti zbog povrede Hadžića, a u igru je uveo Kamenara. Loš udarac Savića viđen je u 26. minuti.

Bukvić je odbranio šut Bašića iz slobodnjaka u 31. minuti, a to je bio prvi udarac u okvir gola na utakmici. Četiri minute poslije uslijedio je novi pokušaj Bašića. Mladi veznjak šutirao je sa 20-ak metara preko gola Bukvića.

Do kraja poluvremena nijedna ekipa nije uspjela napraviti ništa, tako da su mreže ostale mirovati. Vrijedi pomenuti samo loš pokušaj Bilbije u drugoj minuti sudijske nadoknade. Njegov udarac iz voleja otišao je daleko pored gola.

Penal za Zrinjski dosuđen je u 50. minuti, a Bilbija je zakucao loptu sa bijele tačke za prednost gostiju od 0:1. Nije bilo mnogo uzbuđenja, a najbolji strijelac Premijer lige BiH poslao je loptu preko gola u 68. minuti.

Tri minute poslije Bašić je još jednom probao, no ponovo je lopta završila preko gola Bukvić. Bilbija je u 73. minuti postigao sjajan gol, nakon što mu je ubacio Ćorluka sa desne strane. Odličan pokušaj Husejinovića zaustavio je Čondrić u 76. minuti. Hadžić je u finišu poslao loptu pored gola iz odlične situacije i ostalo je 0:2.

FK Sloboda – HŠK Zrinjski 0:2

Stadion: Tušanj (Tuzla). Sudija: Ermin Sivac (Zenica). Žuti kartoni: Ćivić, Beganović, Osmić (Sloboda), Bašić, Malekinušić (Zrinjski).

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Karišik, Osmić, Ćivić (od 58. Maksimović), Kurtalić (od 58. Husejinović), Kapetanović, Predragović, Veselinović (od 79. Mehmedović), Beganović, Ramić (od 60. Hadžić).

HŠK ZRINJSKI: Čondrić, Jakovljević, Magdić, Ćorluka, Memija, Savić, Bašić (od 90. Marić), Tičinović, Janković (od 46. Malekinušić), Bilbija, Hadžić (od 20. Kamenar, od 74. Zlomislić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti