20.04.2024.
HomeSportPosušje nadigralo bezidejnu Slobodu

Posušje nadigralo bezidejnu Slobodu

Ekipa Posušja je ostvarila zlata vrijednu pobjedu nad Slobodom u 21. kolu m:tel Premijer lige BiH, tri boda koja će mnogo značiti hercegovačkom klubu u borbi za opstanak u eliti.

U prvoj ozbiljnijoj prilici u susretu na Mokrom Docu domaćini postižu pogodak. Lopta je nakon kornera došla do Begića, koji je dodao Leki, a vezista Posušja udarcem u petercu zakucava loptu pod prečku Slobodinog gola.

To je druga utakmica zaredom u kojoj je Leko strijelac protiv bivšeg kluba.

Nakon toga malo se toga dešavalo, da bi se u dvije prilike našao iskusni Baršić. Prvo je u 33. minuti sjajnom intervencijom Bukvić odbranio njegov udarac iz slobodnog udarca, da bi zatim kapiten Posušja dvije minute kasnije očajno šutirao sa sedam metara od mreže Tuzlaka.

Početkom drugog poluvremena u stopostotnoj šansi se našao Ramović, ali je glavom sa svega nekoliko metara šutirao pored gola Slobode.

Nakon toga uslijedila je prava monotonija, zbog čega kritiku zaslužuju igrači Slobode, koji nisu uspjevali zadati mnogo brige odbrani domaćih i pored toga što su gubili meč.

Tako je ostalo 1:0 za pobjedu ekipe Posušja, koja je tako “pobjegla” iz opasne zone.

Posušje – Sloboda 1:0 (Leko 7’).

Stadion Mokri Dolac. Glavni sudija: Dražen Marić (Bijeljina).

POSUŠJE: Horkaš, Lučić, Krišto, Barišić, Leko, Lauš, Pavković (Ramović (Serdarušić)), Ilinković (Ljubić), Maglica, Milanović, Begić (Landeka).

SLOBODA: Bukvić, Ćivić, Jusić, Kurtalić (Husejinović), Kapetanović, Predragović, Osmić (H. Beganović), Maksimović (Mujagić), Veselinović, Dž. Beganović, Hadžić (Ramić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti