MUP TK potvrdio: Obje uhapšene osobe tokom derbija bile u pratnji Azmira Husića

0

Tokom utakmice između FK Sloboda i Tuzla Cityja koja je odigrana u subotu na stadionu Tušanj dogodio se incident zbog čega je intervenirala Jedinica policije za specijalnu podršku MUP-a TK.

Kako piše Tuzlanski.ba, dvije osobe iz pratnje Azmira Husića lišene su slobode i privedene u službene prostorije Uprave policije MUP-a TK.

Naime, zbog narušavanja javnog reda i mira E.B., rođen 1984. godine je lišen slobode i priveden u službene prostorije gdje mu je uručen prekršajni nalog, a o događaju je obaviješten i dežurni sudija Općinskog suda-prekršajno odjeljenje.

Također, prilikom obezbjeđenja utakmice jedna osoba inicijala A.J., rođen 1976. godine lišen je slobode i priveden u službene prostorije gdje, a sve potrebne mjere i radnje poduzimaju službenici OKP PU Tuzla. A.J. će biti predat u nadležnost dežurnom tužiocu zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju poslova sigurnosti, kazala nam je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić. Utakmica između Slobode i Cityja okončana je rezultatom 1:1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here