28.03.2024.
HomeSportBez pobjednika u tuzlanskom derbiju

Bez pobjednika u tuzlanskom derbiju

Sloboda i Tuzla City danas su u tuzlanskom derbiju podijelili bodove, pošto su remizirali 1:1 u utakmici 20. kola Premijer lige BiH.

Nismo gledali pretjerano kvalitetan fudbal, bio je to derbi s mnogo prekršaja i prekida, ali uspjela su oba tima postići po jedan gol. Sloboda je povela, ali u drugom dijelu se grčevito branila i uspjela da sačuva bod.

Sloboda je u prvom poluvremenu iz prvog šuta ka golu i stigla do vodstva. Igrala se 37. minuta kada je Ajdin Nukić pogriješio nakon jednog pasa sa desne strane. Lopta je došla do Fedora Predragovića, veznjak Slobode se namjestio, šutirao vanjskim dijelom kopačke i s 20 metara fantastično matirao Bakira Brajlovića za 1:0.

Nastavak donosi inicijativu Tuzla Cityja, koji u 49. minuti stiže do poravnanja. Nukićev šut je prvo zaustavio Semir Bukvić, potom i pokušaj Sulejmana Krpića, ali nije bilo spasa kad je lopta došla do Mirzada Mehanovića, koji ja šalje u gol za 1:1.

Imao je do kraja utakmice Tuzla City inicijativu, ali do pobjede nije uspio doći. Dobru priliku je u 73. minuti imao Krpić, ali je glavom sa pet metara šutirao preko gola.

U 75. minuti je Musemić na teren poslao i Emilijana Nsuea, koji je nekoliko minuta poslije imao jednu priliku, ali je izblokiran.

Sloboda se branila do samog kraja i odbranila, te je završilo 1:1.

Premijer liga BiH, 20. kolo.

Sloboda – Tuzla City 1:1 (Predragović 37’, Mehanović 49’)

Stadion: Tušanj (Tuzla). Gledalaca: 1.500. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Žuti kartoni: Mujagić, Karišik, Kurtalić, Ćivić, Ramić (Sloboda) Šukilović, Nukić, Džafić, Karjašević, Musemić (Tuzla City)

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Karišik, Osmić, Ćivić, Kurtalić, Balić, Kapetanović, Predragović, Beganović, Hadžić.

TUZLA CITY: Brajlović, Šukilović, Morris, Nukić, Mehidić, Mišić, Karjašević, Doffo, Džafić, Mehanović, Krpić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti