28.03.2024.
HomeSportBosnić: Najgora stvar u ovoj utakmici je povreda Halilovića

Bosnić: Najgora stvar u ovoj utakmici je povreda Halilovića

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Litvanije sa 77:79 u utakmici trećeg kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a nakon susreta govorio je selektor našeg nacionalnog tima Vedran Bosnić.

Bosnić je istakao nedostatak Johna Robersona, koji nije mogao pomoći Zmajevima zbog teže povrede.

“Nedostatak Johna Robersona se vidio očito. Pritisak njihovih igrača na bekovskim pozicijama. Borili smo se. Bili smo non-stop na tri ili jedan razlike, ali nismo mogli da prelomimo utakmicu. Posljednjih minutu i po imali smo tri izgubljene lopte, u periodu kada trebamo prelomiti. Dobra borba, ali da dobijemo Litvaniju moramo imati perfektan meč. Moramo biti mnogo fokusiraniji u jednom dijelu igre, kada smo im dali da se odlijepe”, rekao je Bosnić.

Zmajevi su na početku utakmice imali devet poena razlike, a u drugom dijelu doživjeli su pad u igri.

“Šta se desilo? Desile su se njihove rotacije, dužina klupe… Dali smo im u nekoliko situacija, kada smo trebali zadržati devet-deset poena razlike, da trče kontru i pogode tricu. Oni su ta ekipa. Mi smo pričali da se to može desiti. Ipak su pokazali da su iskusniji od nas i to je prevagnulo na kraju”, istakao je naš selektor.

Kapiten Miralem Halilović u finišu utakmice zadobio je povredu.

“To je najtužnije. Ne znam kolika je povreda. Mnogo mi je žao. Miki je uvijek tu za reprezentaciju. Trebamo vidjeti kakva je povreda i šta je u pitanju. To je najgore što se desilo na ovoj utakmici. Ne poraz, već povreda Halilovića”, rekao je Bosnić.

Selektor naše reprezentacije ističe da će u drugom meču u gostima protiv Litvanije za tri dana biti teže.

“Možemo očekivati u revanšu da se obnovi snaga. Mnogo dobrih stvari je bilo. Jedan razlike gore-dolje. Mormao da se pripremimo za utakmicu tamo. Bit će malo teže. Moramo se naviknuti i na nivo suđenja koji je bio malo čudan u jednom periodu utakmice, ali dobro, šta je tu je. Treba sve uraditi da se pripremimo i idemo tamo da pobijedimo”, kazao je selektor Zmajeva.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti