18.04.2024.
HomeSportBosnić: Izostanak Robersona biće hendikep, fokus na odbrani kontranapada i šuta za...

Bosnić: Izostanak Robersona biće hendikep, fokus na odbrani kontranapada i šuta za tri

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u Tuzli se spremaju za nadolazeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Za tri dana Litvanija Zmajevima gostuje u Mejdanu, dok će se u nedjelju igrati meč u Viljnusu.

Zmajevima još samo nedostaje kapiten Miralem Halilović, koji je na putu iz Francuske, gdje je sinoć odigrao sjajan meč za svoj Levallois

“Okupljamo se tu i već je 15 igrača stiglo. Čekamo još Miralema Halilovića, koji je sinoć imao utakmicu, a kad dođe bit će nas 16. Kao što znate, fali nam John Roberson i to će biti hendikep na bekovskim pozicijama“, rekao je selektor Zmajeva Vedran Bosnić i dodao:

“Svi momci koji su tu jako su spremni, željni igre i dokazivanja, a pogotovo jer znamo da igramo protiv ekipe kao što je Litvanija. Oni jako dobro trče kontranapad, a uglavnom svi šutiraju za tri poena. Moramo se fokusirati da to zaustavimo i da odigramo što bolju odbranu.”

Istakao je za kraj selektor i da su svi dodatno motivisani činjenicom da su karte za duel s Litvanijom u Mejdanu rasprodate za svega tri sata!

“Motivacije nikad ne fali, kao i uvijek, a posebno sad kad smo čuli da su karte rasprodate za 3 sata. Jedva čekamo četvrtak i utakmicu.”

Utakmica BiH – Litvanija igra se u četvrtak od 20 sati.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti