26.04.2024.
HomeSportFirmino i Salah u finišu srušili Inter na Meazzi

Firmino i Salah u finišu srušili Inter na Meazzi

Veliki sudar Intera i Liverpoola na Giuseppe Meazzi večeras je pripao Redsima, koji su slavili sa 0:2 i stekli sjajnu prednost pred revanš osmine finala Lige prvaka.

Nismo gledali pretjerano dobru utakmicu, a dovoljno o tome vjerovatno govori i da su u okvir gola upućena dva udarca. Oba je uputio gostujući sastav i oba puta su lopte završile u mreži gola Intera. Za pobjedu Redsa pogađali su Roberto Firmino i Mohamed Salah.

Oprezno su igrali timovi Simonea Inzaghija i Jurgena Kloppa, a naravno da je razlog za to preveliki ulog i to što se ipak radi “tek” o prvoj utakmici ovog velikog dvomeča.

Vidjeli smo nekoliko šansi na obje strane u prvom dijelu, ali mreže se nisu tresle i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. Najbliže postizanju gola bio je Hakan Calhanoglu u 15. minuti kad je pogodio prečku gola gostiju.

Nešto ranije prijetio je Sadio Mane, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom, a neprecizan je u jednom navratu bio i Skriniar. U finišu prvog dijela dobru šansu je propustio i Škriniar nakon kornera, kad je neprecizno šutirao glaom.

Inter je dominirao u nastavku, ali Liverpool je često prijetio brzim kontranapadima, a sjajnu šansu je u 63. minuti imao rezervista Luis Diaz, koji je izblokiran u odličnoj situaciji.

U 75. minuti je viđen prvi gol. Andrew Robertson je centrirao iz kornera s desne strane, a Roberto Firmino, koji je ušao u igru s klupe, sjajno šutira glavom i na fantastičan način pogađa dalji ugao gola Intera za 0:1!

U 83. minuti je nakon centaršuta s lijeve strane lopta pala u kazneni prostor domaćina, do nje je došao Salah, šutirao i na krivoj nozi uhvatio Handanovića, te pogodio za konačnih 0:2.

Liverpool je slavio, te se kući vraća s velika dva gola prednosti. Ipak, treba napomenuti da od ove sezone ne važi pravilo gola u gostima, što je Interu vjerovatno samo slaba utjeha.

Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta, a nije pružio najbolju partiju. Našao se u nekoliko lijepih situacija, ali nije se u njima snašao i ostao je bez učinka večeras.

Liga prvaka, osmina finala:

Inter – Liverpool 0:2 (Firmino 75’, Salah 83’)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti