Predložen jednomjesečni pritvor za Benjamina Spahovića

0

Postupajuća tužiteljica KTKS predložila je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Benjaminu Spahovića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, potvrdila je medijima glasnogovornica KTKS Azra Bavčić.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze u zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Inače, osumnjičeni za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Benjamin Spahović predat je jučer u nadležnost KTKS, potvrdila je medijima glasnogovornica KTKS Azra Bavčić.

Podsjetimo, teška saobraćajna nesreća se desila prije dvije noći u 20:55 sati u ulici Hamdije Kreševljakovića kada je Benjamin Spahović terencem marke Porsche udario 16-godišnjaka.

On je uhapšen sinoć u 01:40 sati.

Također, iz MUP-a Kantona Sarajevo su se oglasili nakon sinoćnje saobraćajne nesreće koja se desila na Drveniji u Sarajevu.

“Urađen je alkotest mjestu nesreće, kao i skrining test na prisustvo narkotika, nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurne tužiteljice od istog je uzeta i krv i urin radi analize i potrebnih vještačenja”, kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here