12.06.2024.
HomeNovostiGračanica dobila moderno opremljenu medicinsku laboratoriju – PrimaLab

Gračanica dobila moderno opremljenu medicinsku laboratoriju – PrimaLab

Često čitamo da se preko 70% ljekarskih dijagnoza donosi temeljem laboratorijskih pretraga, a iz prakse je jasno da gotovo ni jedna dijagnoza nije postavljena bez da je učinjen barem jedan, rutinski laboratorijski nalaz…

 

Pravovremeno i pouzdano izdavanje laboratorijskih nalaza ključno je u uspostavljanju dijagnoza i pravaca liječenja. Upravo su se osnivači noovootvorene PrimaLab laboratorije u Gračanici, Ul.Zlatnih ljijljana bb, vodili tom vizijom. Omogućiti stanovnicima Gračanice i šire okoline, a kasnije i drugih gradova TK, korak bliže zdravlju. ”Živimo u izazovnim vremenima. Brzo, stresno. U svemu tome prepoznali smo potrebu za jednom moderno opremljenom laboratorijom, profesionalnom uslugom i prihvatljivim cijenama, te odlučili da PrimaLab tim bude korak ka poboljšanju kvalitete života,” kažu iz PrimaLab.

 

Redovna kontrola stanja organizma je pravi put prema održavanju zdravlja. Brzi i pravovremeni nalazi mogu pomoći kako u prevenciji tako i kvalitetnijim odlukama uspostavljanja dijagnoza i tretmana u liječenju. U skladu sa tim PrimaLab je u sklopu svojih usluga omogućila sve vrste laboratorijskih nalaza.

 

”Očigledno je da sa Covid – 19 moramo živjeti. I svakako da kod nas možete uraditi sve pravovremene nalaze i testove, ali i one postcovid koji se inače dosta zanemaruju. Sa druge strane, kao da smo zaboravili na sve druge zdravstvene probleme. Mi u PrimaLab-u nismo. Tako da naša usluga podrazumjeva sve vrste hematoloških, biohemijskih, imunoloških i drugih pretraga. Od nalaza štitne žlijezde, tumor markera, dijabetes paketa, pedijatrijskih pretraga i svega što može olakšati ili ubrzati taj korak bliže zdravlju”, kažu iz PrimaLab, pa dodaju,”Naše analize su pouzdane, tačne i brze. Uložili smo puno u najmoderniju opremu, novu generaciju analitičkih uređaja. U isto vrijeme posvetili smo puno pažnje formiranju kvalitetnog stručnog tima i vjerujemo da smo u tome uspjeli.’’

Cijeli tim PrimaLab laboratorija važan je za realizaciju cjelokupnog analitičkog procesa iza kojeg stoji niz vezanih radnji kojima je cilj brzo, pouzdano i cjenovno prihvatljivo izdvanje nalaza. Trenutno se u to možete uvjeriti u Gračanici, a vrlo brzo i u drugim gradovima TK. Zapratite ‘PrimaLab‘ na Facebooku kako bi pravovremeno bili u toku sa najnovijim uslugama laboratorijskih pretraga.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti