25.04.2024.
HomeSportDesetkovani Zmajevi poraženi na otvaranju Eura

Desetkovani Zmajevi poraženi na otvaranju Eura

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u uvodnom susretu grupe E, grupne faze Evropskog rukometnog prvenstva od favorizirane selekcije Švedske rezultatom 30:18.

Švedska koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje prvenstva na samom otvaranju susreta napravila je ozbiljnu prednost i zadržala je sve do kraja susreta.

Na poluvremenu su izabranici Glenna Solberga imali prednost od 17:11, a našim momcima je gostujući golman Johannesson odbranio čak 8 udaraca u prvom dijelu.

Izabranici Ivice Obrvana i u drugom poluvremenu ušli su sa evidentnim grčem, a prvi pogodak postigli su tek nakon sedam minuta igre i to preko iskusnog Nikole Prcea.

Švedska nije spuštala gas do samog kraja, pa su slavili uvjerljivo, sa 12 poena razlike.

Najefikasniji u timu Švedske bio je Wanne sa 6 golova, Claar je dodao 5, dok su Ekberg i Sandell dodali po tri.

U našoj selekciji Senjamin Burić je postigao 4, Lukić je dao 3, dok su Nikola Prce i Ivan Karačić postigli po 2.

Bilo je evidentno da je Švedska od samog početka u ovaj susret ušla prepuna samopouzdanja, sa jasnim stavom da ostalim ekipama pošalje poruku kako su spremni boriti se za najsjajnije odličje.

Nakon prvog odigranog kola Švedska je prva sa dva boda, koliko ima i drugoplasirana Španija. Češka je trećeplasirana, dok je naš tim posljednji na tabeli.

U narednom kolu koje se igra za dva dana Zmajevi igraju protiv Češke sa početkom od 18 sati, dok će Švedska i Češka igrati od 20.

U drugom susretu naše grupe Španija je bila bolja od Češke sa 28:26.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti