19.04.2024.
HomeSportVasoski: Pritisak je veliki, ali to sam već doživio, cilj je Evropa...

Vasoski: Pritisak je veliki, ali to sam već doživio, cilj je Evropa i osvajanje Kupa BiH

U Svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije povodom predstavljanja novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo, a to je Makedonac Aleksandar Vasoski.

Vasoski je prije nekoliko dana raskinuo saradnju sa Akademijom Pandev i već tada je bilo jasno da će sigurno postati novi trener bordo kluba, što je sada i ozvaničeno.

“Bolje vas našao”, odgovorio je Vasoski na dobrodošlicu, a potom nastavio: “Čast i zadovoljstvo što me Ismir prepoznao da budem dio ovog projekta. Pritisak je veliki, ali to sam već doživio. Cilj je da klub izađe u Evropu i osvoji Kup, a onda da razvijamo igrače iz Akademije, da sutra budu igralči za reprezentacije”.

Makedonski stručnjak govorio je i o planu priprema za drugi dio sezone.

“Danas j3 prozivka u 13 sati. Ide se u Ljubuški 19. februara, a tamo ćemo igrati dvije utakmice. Onda idemo za Antaliju, gdje nas očekuju četiri susreta i vraćamo se u Sarajevo”, kazao je novi trener bordo kluba.

Vasoski kaže da je gledao sve utakmice Sarajeva, a govorio je i u Premier ligi BiH.

“Gledao sam sve utakmice Sarajeva, tu ima kvaliteta. Imam u glavi kako trebamo igrati, ali trebam osjetiti ekipu na treningu. Liga je dosta izjednačena. Zrinjski malo odskače na tabeli, ali opet svako svakog može da pobijedi”, kazao je Makedonac, dodavši:

“Ekipa treba igrati malo ofanzivnije i atraktivnije, pogotovo na Koševu”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti