21.06.2024.
HomeNovostiPolicija razbila lanac prostitucije u BiH

Policija razbila lanac prostitucije u BiH

Faik Brčaninović (66) iz Živinica osumnjičen da je podsticao više žena na prostituciju u Živinicama, Lukavcu i Brčkom i učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist.

Zbog toga je  Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona  sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavilo prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za  Brčaninovića  kojeg terete da je počinio produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

“Brčaninović je osumnjičen da je u periodu od januara 2020. do avgusta 2021. godine u Tuzli, Živinicama, Lukavcu i Brčkom poticao više žena na prostituciju i učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist. Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe”, navode iz tužilaštva.

Podsjećaju da je Sektor kriminalističke policije MUP-a TK po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Živinice 16. novembra ove godine izvršio pretrese na više lokacija u Živinicama, Tuzli, Kalesiji i Brčkom, kada su tri osobe lišene slobode.

Nakon kriminalističke obrade ove osobe su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva.

“Istraga za navođenje na prostituciju je otvorena i protiv ženske osobe M.B iz Kalesije, koja je osumnjičena da je sa Brčaninovićem učestvovala u jednoj radnji u organizovanju pružanja seksualnih usluga. Nakon ispitivanja u Tužilaštvu ova osoba je puštena da se brani sa slobode”, dodaju iz tužilaštva.

Istraga je otvorena i protiv I.K iz Tuzle koji je osumnjičen za krivično djelo neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Pripadnici SKP MUP-a TK su prilikom pretresa stana ove osobe u Tuzli kod istog pronašli pištolj i municiju koje je posjedovao bez važeće dozvole za držanje oružja.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, te je za Brčaninovića stavio prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti