28.03.2024.
HomeSportTuzla City sa igračem manje došao do boda na Mokrom Docu

Tuzla City sa igračem manje došao do boda na Mokrom Docu

Tuzla City je uspjela sa igračem manje doći do boda na Mokrom Docu, a odigrali su 1:1 sa Posušjem u utakmici 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na startu susreta Posušja i Tuzla Cityja nije bilo velikih uzbuđenja. Ramović je u sedmoj minuti morao napustiti igru zbog povrede. Mehanović je u 14. minuti katastrofalno šutirao, a dvije minute poslije veliku priliku imalo je Posušje. Begić je uputio centaršut, ali je Barišić promašio loptu.

Još jedna šansa za Barišića viđena je u 17. minuti. Pogodio je vanjski dio mreže. Dugo nije bilo velikih šansi, a u 35. minuti Čeliković je oborio Begića i dosuđen je penal za domaće. Loptu je uzeo Lučić, ali je mladi Brajlović odbranio penal i ostalo je 0:0.

Begić je dobro pokušao glavom, ali je loptu golman Tuzlaka izbacio korner. Tuzla City je ostao sa igračem manje u 42. minuti jer je Čeliković zaradio drugi žuti karton. Do odlaska na odmor nije bilo promjene rezultata.

Na startu drugog dijela utakmice izblokiran je pokušaj Lauša. Nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu Brajlović je zaustavio udarac Milanovića. Penal za domaće dosuđen je u 63. minuti nakon igranja rukom Efendića. Siguran sa bijele tačke za 1:0 bio je Serdarušić.

U nastavku utakmice nije bilo mnogo šansi. Posušje je kontrolisalo utakmicu i čuvalo prednost, ali nisu uspjeli do kraja. U 84. minuti Mišić je pogodio za 1:1 nakon centaršuta Džafića, a to je bio i konačan rezultat ove utakmice.

HŠK Posušje – FK Tuzla City 1:1

Stadion: Mokri Dolac (Posušje). Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Karjašević, Mešinović, Efendić, Čeliković, Doffo (Tuzla City). Crveni karton: Čeliković (Tuzla City).

HŠK POSUŠJE: Baćak, J. Barišić, Krišto, Serdarušić, T. Barišić, Serdarušić, Milanović, Ramović (od 7’ Landeka), Bešlić, L. Begić, Lauš (od 58’ D. Begić).

FK TUZLA CITY: Brajlović, Čeliković, Morris, Efendić, Tomašević, Karjašević, Doffo, Džafić, M. Mehanović, Mešinović (od 46’ Mešinović), Krpić.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti