20.04.2024.
HomeSportOKK Sloboda savladala Bratunac

OKK Sloboda savladala Bratunac

Sloboda je u trećem kolu Prvenstva BiH u košarci večeras u Mejdanu savladala ekipu Bratunca sa 92:81.

Poveli su Tuzlaci odmah na startu i prvu dionicu riješili u svoju korist sa 23:15. U drugoj se Bratunac držao “u životu”, ali treća dionica je prelomila u korist Slobode.

Tada ekipa Nedima Džemića dodaje gas i lomi meč pošto ovu četvrtinu dobija sa 30:18. Bratunac u finišu nije imao snage da se vrati.

Do pobjede su Slobodu nosili Rashun Davis i Ibrahim Durmo. Amerikanac je ubacio 17 poena, uhvatio 6 skokova i podijelio 6 asistencija, dok je Durmo ubacio 16 poena i imao 9 skokova.

Kod Bratunca je Antonio Wade bio sjajan s 26 poena, 8 skokova i 5 asistencija, a Nikola Ćirković je meč završio s 18 ubačaja.

U Donjem Vakufu je ekipa Proma uspjela da u dramatičnoj završnici savlada Zrinjski. Bilo je 74:72. U posljednji minut se ušlo s neriješenim rezultatom 67:67, a pogocima Dine Alkića i Shane Justina Gatlinga Promo dolazi do prednosti i na kraju pobjede.

Nevjerovatni Gatling je ubacio ukupno 32 poena, a Dylan David Carl je dodao 18. Carl je bio nepogrješiv iz igre sa šutem 8/8. Za Zrinjski su po 15 koševa imali Josip Naletilić i Mile Čović.

Posušje je na domaćem parketu poraženo od Leotara sa 79:82. Fantastični su u dresu Leotara bili Đorđije Ninković sa 20, te Božo Đurasović i Stevan Krtinić sa po 19 poena. Kod Posušja se istakao fenomenalni Dontay Caruthers sa 35 koševa.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti