19.04.2024.
HomeSportPrva pobjeda mlade bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Prva pobjeda mlade bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a danas su u petoj utakmici na gostovanju savladali Luksemburg rezultatom 0:2.

Prvi pokušaj viđen je u sedmoj minuti kada je pokušao Mešinović, a lopta otišla van okvira gola. Neprecizan je bio i Begić u 16. minuti. Zmajići su imali veliku šansu nakon 20 minuta igre. Nikić je ubacio sa lijeve strane, a Mašić je glavom šutirao preko gola.

Nedugo nakon toga izabranici selektora Starčevića izveli su dva vezana kornera, no nisu uspjeli zaprijetiti golu Luksemburžana. Uslijedio je duži period bez prilika, a u 40. minuti Dizdarević je odbranio pokušaj Rupila iz slobodnog udarca.

U finišu prvog dijela Begić je bio u novoj šansi, ali je nakon kornera Bašića šutirao veoma loše i ostalo je 0:0 do dolaska na odmor. Na startu drugog dijela Bašić je bio neprecizan, ali ubrzo je naš tim došao do značajne prednosti.

Prvo je u 57. minuti pogodio rezervista Milan Savić, a samo tri minute poslije sjajan pogodak za 0:2 postigao je Dedić. Mašić je imao novu šansu u 72. minuti, da bi minutu poslije golman Luksemburga brani udarac Bašića iz slobodnjaka.

Pokušaj Savića u 79. minuti nije donio promjenu rezultata, a Fox je zaustavio udarac istog igrača tri minute kasnije. U 88. minuti viđena je možda i najbolja šansa za domaće, ali je Schmit pucao kraj gola i ostalo je 0:2.

Luksemburg – BiH 0:2

Stadion: Emile Mayrisch (Esch-sur-Alzette). Sudija: Andrew Davey (Sjeverna Irska). Žuti kartoni: Marjanović (BiH), Osmanović, Monteiro de Oliveira, Torres (Luksemburg).

BiH: Dizdarević, Dedić, Barišić, Pavlović, Nikić (od 84. Marjanović), Milojević (od 46′ Grgić), Salčin (od 46′ Savić M.), Begić, Bašić, Mešinović (od 77′ Drljo), Mašić (od 84′ Zubanović).

LUKSEMBURG: Fox, Torres, Olesen, Osmanović, Sinner, Ikene, Latić (od 69′ Monteiro de Oliveira), Rossler (od 46′ Schmit), Rupil (od 80′ Semedo), Kuete (od 59′ Bernard), Curci (od 69′ Truping).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti