Azzurrini slavili protiv BiH na Bilinom polju

0

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Italije u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Azzurrini su slavili na Bilinom polju u Zenici rezultatom 1:2. U ovom susretu Italijani su primili prvi pogodak u ovim kvalifikacijama.

Na početku utakmice nije bilo uzbuđenja. Jedini udarac uputio je Colombo u osmoj minuti, no bio je izuzetno neprecizan. Prvu ozbiljniju priliku imali su gosti u 14. minuti kada je Vignato bio neprecizan iz dobre pozicije.

Minutu poslije šansa za Zmajiće. Okoli je u posljednji čas intervenisao ispred Mašića. Italija je došla do prednosti u 19. minuti. Nakon kornera Tonalija, glavom je pogodio Okoli. Dvije minute kasnije viđena je još jedna opasna situacija pred našim golom. Lucca nije uspio zahvatiti loptu glavom.

Gosti su udvostručili prednost u 27. minuti. Ponovo pogodak nakon kornera. Vignato je bio strijelac na ubacivanje Tonalija. Fudbaler Italije je bio potpuno sam. Vrijedi istaći da su našim protivnicima prekidi najjače oružje, a ovo je bila četvrta asistencija Tonalija, fudbalera Milana.

Mogli smo se odmah vratiti u utakmicu. Golman Italije je pogriješio i dao loptu našem timu, a potom ga je prošao Mašić i šutirao, međutim neko od Italijana je “skinuo” loptu sa gol-linije. Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi i rezultat se nije mijenjao.

Prva šansa u drugom dijelu viđena je u 53. minuti kada je Bellanova bio u šansi, ali Ćetković je odbranio. Bellanova je ponovo pobjegao Drlji u 61. minuti, a ovaj put Barišić je spasio naš gol. Nova greška golmana Italije viđena je u 73. minuti. Ponovo nam je poklonio loptu, no Kulašić je šutirao pored gola.

Ćetković je bio sjajan u 75. minuti. Prvo je zaustavio Colomba, a zatim i Piccolija, koji je bio u velikoj šansi. Vratili smo se u igru u 79. minuti. Barišić je postigao fenomenalan pogodak. Turati je bio nemoćan. U sudijskoj nadoknadi viđena je bomba Dedića, no Turati je sjajno odbranio i spasio Italiju.

BiH – Italija 1:2

Stadion: Bilino polje (Zenica). Sudija: Peter Kjaesgaard (Danska). Žuti kartoni: Savić I., Dedić, Begić, Zubanović (BiH), Esposito Sa., Vignato, Turati (Italija).

BiH: Ćetković, Dedić, Pavlović, Barišić, Nikić, Savić I. (od 77′ Marjanović), Begić, Drljo (od 62′ Kulašin), Bašić (od 62′ Salčin), Savić M. (od 46′ Mešinović), Mašić (od 73′ Zubanović).

ITALIJA: Turati, Bellanova, Lovato, Okoli, Calaflori (od 67′ Udogie), Tonali, Esposito Sa. (od 46′ Rovella), Ricci (od 85′ Ranocchia), Colombo, Lucca (od 67′ Piccoli), Vignato (od 82′ Esposito Se.).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here