14.04.2024.
HomeSportUhapšena jedna osoba zbog napada na sudije utakmice Velež – Borac u...

Uhapšena jedna osoba zbog napada na sudije utakmice Velež – Borac u Jablanici

Jedna osoba je uhapšena zbog napada na sudije u Jabalanci nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca Mostaru, piše Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić je kazao da su pripadnici MUP-a HNK lišili slobode muškarca F. L. iz Domanovića koji se sumnjiči da je sudjelovalao u napadu na sudije kod Jablanice, kad je zapaljen automobil Sabrije Topalovića.

“Pripadnici MUP-a HNK lišili su slobode F. L. rođenog. 2000.godine iz Domanovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Nasilničko ponašanje’ na prostoru PU Konjic. Privedeni muškarac je zadržan u prostorijama za zadržavanje PU Čapljina, a u 11 sati predat je policijskim službenicima PU Konjic gdje se nad njim provodi daljnja kriminalistička istraga”, kazao je Marić za Klix.ba.

Podsjetimo da je nakon prekinute utakmice između Veleža i Borca glavni sudija meča Sabrija Topalović napadnut u blizini Jablanice u automobilu u kojem se nalazio zajedno sa svojim pomoćnikom Admirom Šehovićem i supervizorom suđenja Adnanom Alispahićem.

Do napada je došlo 21. septembra oko 23:45 sati u tunelu Lendava na magistralnom putu M-17, na dionici Mostar – Jablanica, gdje je presretnuto vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili.

Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil koji je potpuno izgorio. Tom prilikom je lakše tjelesne povrede zadobio Adnan Alispahić, kojem je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica, a napadači su pobjegli u sivom vozilu marke Golf.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti