19.04.2024.
HomeNovostiPožar u bolnici u Doboju, pacijenti gasili vatru

Požar u bolnici u Doboju, pacijenti gasili vatru

Pacijent dobojske bolnice “Sveti Apostol Luka” S.Š (42) iz Modriče zadobio je opekotine u požaru koji je izbio sinoć u ovoj zdravstvenoj ustanovi na Odjeljenju hirurgije, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Kako iz Glasa navode, vatru su ugasila dvojica pacijenta od kojih je jedan bio u kolicima, te su uz pomoć bolničkih portira spasili pacijenta koji je ležao u sobi u kojoj je izbio požar.

“Negdje u 23 sata osjetio se dim i saznali smo da je izbio požar na Odjeljenju hirurgije. Odmah sam otišao do te sobe s protivpožarnim aparatom i počeo da gasim. Iako sam teško bolestan i bio sam priključen na infuziju i imao bromile po rukama, to sam počupao jer sam želio da pomognem da spasimo čovjeka. U tom svem mi je pomagao čovjek koji je bio u kolicima i koji nema jednog stopala. Uspjeli smo to ugasiti i spasiti čovjeka koji je bio u sobi na krevetu i nije se mogao pomjerati zbog povreda koje zadobio navodno ranije u nesreći”,rekao je jedan pacijent koji leži u Dobojskoj bolnici ne želeći da se predstavi.

Istakao je da su ubrzo stigli bolnički portiri koji su pomogli da pacijenta s krevetom izmjeste iz sobe zahvaćene požarom.

“Sve je bilo puno dima, svjetla nisu radila i bio je mrak. Sreća je da smo uspjeli tog pacijenta da spasimo i da nije došlo do težih posljedica. Pomagala nam je i jedna medicinska sestra koja inače bila sama. Ubrzo na mjesto događaja stigla je policija kao i direktor bolnice. Pretpostavlja se da je do izbijanja vatre došlo zbog kvara na elektroinstalaciji negdje oko klime”, kazao je za “Glas Srpske”.

Policijska uprava Doboj saopštila je da im je sinoć u 23:35 sati prijavljeno je da je na Odjeljenju hirurgije u bolnici “Sveti Apostol Luka” u Doboju, iz nepoznatih razloga, došlo do požara u sobi broj 6.

“Tom prilikom je pacijent koji je ležao na pomenutom odjeljenju S.Š. iz Modriče, zadobio povrede – opekotine po tijelu. Postupaju policijski službenici PS Doboj 1, dalji rad u toku”, sapšteno je iz policije ne navodeći druge detalje.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti