20.04.2024.
HomeSportPresudio bivšem klubu: Krpić u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Tuzla Cityju u...

Presudio bivšem klubu: Krpić u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Tuzla Cityju u gradskom derbiju

Tuzlanski gradski derbi večeras na Tušnju nije ponudio mnogo, ali smo na samom kraju vidjeli jedan pogodak koji je i riješio pitanje pobjednika. U 91. minuti utakmice za pobjedu Tuzla Cityja nad Slobodom pogodio je Sulejman Krpić!

Prvo poluvrijeme donijelo je više uzbuđenja, pošto je u njemu i Dženis Beganović propustio realizirati jedanaesterac, dok je drugo proteklo u borbenoj igri i nervozi svih aktera, a na kraju je slavio Tuzla City i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli sa 22 boda. Sloboda sada već ima sedam bodova manje i treća je.

Na početku utakmice izblokiran je Mehanović, a potom je Maksimović na drugoj strani šutirao pored gola.

Pogodak Slobode u devetoj minuti poništen je zbog ofsajda. Džafić je poslao loptu preko gola u 12. minuti, a Husejinović je prijetio iz velike udaljenosti golu domaćih u 17. minuti.

Čeliković je odlično intervenisao u 22. minuti i spasio svoj gol. Sjajan pokušaj Ćivića u istoj minuti odbranio je Fejzić. Isti igrač je minutu poslije uputio centaršut i pogodio prečku. Uslijedio je mirniji period igre.

U 32. minuti Efendić je skrivio penal, a malo prije toga ušao je u igru umjesto povrijeđenog Nukića. Ipak, udarac Dženisa Beganovića sa bijele tačke odbranio je Fejzić. U finišu poluvremena Masksimović je šutirao ravno u golmana ekipe iz Simin Hana i ostalo je 0:0.

Drugo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja. U 56. minuti je šut Mehanovića otišao pored gola, a šest minuta poslije Jusić pokušava atraktivno, ali također neprecizno.

Potom je poništen pogodak Krpića zbog ofsajda, a isti igrač je u 67. minuti glavom šutirao preko gola.

Do kraja nismo vidjeli mnogo uzbuđenja, igra je često prekidana prekršajima i bilo je mnogo nervoze s obje strane. Na kraju u 91. minuti Krpić pogađa nakon ubačaja s desne strane i donosi pobjedu Tuzla Cityju od 1:0!

 

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Tuzla City – Sloboda 1:0 (Krpić)

Stadion: Tušanj. Sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo). Žuti kartoni: Šukilović, Džafić (Tuzla City); Veselinović, Balić, Žižović (Sloboda).

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Čeliković (Morris), Nukić (Efendić), Mehidić, Gavrić Karjašević), Mišić (Brkić), Džafić, Mešinović (Ubiparip), Mehanović M., Krpić.

Sloboda: Bukvić, Jusić, Karišik, Beganović A. , Ćivić, Balić, Osmić (Devedžić), Husejinović, Alić (Mehmedović), Maksimović, Beganović Dž.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti