19.04.2024.
HomeNovostiBranislavu Zeljkoviću i drugima određen pritvor

Branislavu Zeljkoviću i drugima određen pritvor

Danas je Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, donio odluku o mjerama pritvora za Branislava Zeljkovića, direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostalu trojicu osumnjičenih za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

Naime, određen je pritvor osumnjičenima u trajanju od mjesec dana.

“Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima B. Z, S. B, D. D. i S. M. zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili B. Z. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja Krivičnog zakonika Republike Srpske, S. B. i D. D. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba u postupku javne nabavke, a S. M. krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju određen pritvor koji može trajati najduže jedan mjesec, a koji pritvor se ima računati počev od časa lišenja slobode”, saopćeno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

“Pritvor za osumnjičenog B. Z. može trajati najduže do dana 16.10.2021. godine u 00:05 sati, za osumnjičenog S. B. može trajati najduže do 15.10.2021. godine do 17:25 sati, za osumnjičenog D. D. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine u 16:40 sati, i za osumnjičenog S. M. može trajati najduže do dana 15.10.2021. godine do 20:30 sati”, dodaje se u saopćenju.

Podsjetimo, juče je entitetsko javno tužilaštvo zatražilo određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te vlasniku turističke agencije “Travel 4 Fun” Saši Markoviću, direktoru firme “Promeding” Draganu Dubravcu i direktoru “Procontrola” Slavku Bojiću.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama “Procontrol” i “Travel 4 Fun” znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti