20.04.2024.
HomeNovostiPucnjava u trgovačkom centru u Ljubljani, povrijeđene tri osobe

Pucnjava u trgovačkom centru u Ljubljani, povrijeđene tri osobe

Ljubljanska policija danas je dobila dojavu o pucnjavi u trgovačkom centru BTC City. Prema dosad prikupljenim podacima, tri osobe su povrijeđene, ali nisu životo ugrožene. Kada su odjeknuli pucnji, posjetioci trgovačkog centra su pobjegli, rekao je za N1 svjedok događaja.

Glasnogovornica ljubljanske policije Aleksandra Golec potvrdila je za N1 da je primila dojavu o pucnjavi u trgovačkom centru BTC. Incident se još istražuje.

Navodno su hici ispaljeni u blizini hale A. Na mjestu događaja nalazi se nekoliko policijskih vozila i četiri vozila hitne pomoći. Svjedoci incidenta prijavili su nekoliko hitaca, navodno desetak.

Izvor : N1 Slovenija

Povrijeđeni nisu ugroženi

Glasnogovornik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic objasnio je da su tri osobe povrijeđene. “Prema dosad prikupljenim informacijama, dvije osobe su povrijeđene vatrenim oružjem, a jedna usljed udarca predmetom”, objasnio je Tomažević dodajući da su ljudi odvezeni u Univerzitetski klinički centar Ljubljana.

Izvor : N1 Slovenija

Prema prvim informacijama, njihovi životi nisu u opasnosti. “Intervencija i aktivnosti policijskih službenika i prikupljanje informacija na mjestu događaja još uvijek su u toku”, dodao je Tomažević.

Kriminalistička istraga je još u toku, a osumnjičeni su i dalje nepoznati, objasnio je Tomažević.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti