29.03.2024.
HomeSportBayern razbio Barcu na Camp Nou

Bayern razbio Barcu na Camp Nou

Minhenski Bayern je u derbiju večerašnjeg programa 1. kola Lige prvaka na Camp Nou bez većih problema savladao Barcelonu, a bilo je ubjedljivih 0:3.

Najavio je bavarski tim tako novi napad na naslov šampiona Evrope, a već je jasno da Barcelona ove sezone nema šta da traži u borbi za trofej.

U vodstvo je Bayern doveo Thomas Muller u 33. minuti. Odigrao je Bayern lijepu akciju, Muller je šutirao s 20 metara, a lopta je zakačila nekog od igrača u bloku i prevarila Ter Stegena, te završila u mreži.

Na 0:2 je u 56. minuti povisio Robert Lewandowski, koji je tako praktično i riješio pitanje pobjednika na ovom meču. Bavarci su dominirali i u ostatku susreta, a fenomenalni poljski napadač pet minuta prije kraja stavlja “tačku na i”. Prvo je Gnabry pogodio stativu, a lopta se odbila do Lewandowskog, koji vara jednog čuvara i zakucava loptu u mrežu za 0:3.

Aktuelni šampion Evrope Chelsea se prilično namučio sa Zenitom na Stamford Bridgeu. Dobro je ruski tim držao početnih 0:0, ali jednostavno Romelu Lukaku se još jednom pokazao nezaustavljivim, te je u 69. minuti nakon sjajnog centaršuta Azpilicuete pogodio glavom za 1:0. To je bio i konačan rezultat utakmice.

Juventus se lako obračunao s Malmeom u Švedskoj, a slavio je s ubjedljivih 0:3. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već na poluvremenu, kada je već i bilo 0:3. Strijelci su bili Alex Sandro u 23. minuti, Dybala iz penala u 45. i Morata u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela.

Anel Ahmedhodžić je odigrao cijeli meč za Malmo, a Adi Nalić je s klupe dobio šansu od 59. minute utakmice.

Villarreal i Atalanta remizirali su u meču grupe F sa 2:2. Tim iz Bergama je bio ispustio prednost koju je rano stekao preko Freulera, preokret Žutoj podmornici donijeli su Trigueros i Danjuma, ali sedam minuta prije kraja za konačnih 2:2 pogađa Gosens.

Drama u finišu meča viđena je u duelu Dynamo Kieva i Benfice, a ukrajinski tim je do gola došao u 93. minuti. Ipak, on je nakon duge provjere u VAR sobi poništen zbog ofsajda, ali u navodnom ofsajdu je bio fudbaler koji uopšte nije utjecao na igru…

Nije bilo golova u okršaju Lillea i Wolfsburga, iako su gosti meč završili s igračem manje zbog crvenog kartona Brooksa.

Liga prvaka, 1. kolo:

Grupa E:

Barcelona – Bayern 0:3 (Muller 33′, Lewandowski 56′, 85′)

Dynamo Kiev – Benfica 0:0

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti