28.03.2024.
HomeSportVažan ispit za Slobodu i Borac na Tušnju, lider na tabeli gostuje...

Važan ispit za Slobodu i Borac na Tušnju, lider na tabeli gostuje fenjerašu, Zrinjski u Trebinju

Tri utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a najzanimljivije će biti u posljednjem duelu današnjeg programa.

Na Tušnju će Sloboda dočekati banjalučki Borac, a ta utakmica može da bude prekretnica u ovoj sezoni i za jedan i za drugi tim.

Sloboda je sjajno počela prvenstvo, jedno vrijeme bila i lider na tabeli, ali sada polako počinje padati i u posljednja četiri meča ima tek jednu pobjedu U goste joj stiže aktuelni šampion koji je u lošoj formi od starta šampionata, te su i Borcu bodovi jako bitni u ovom meču.

Eventualnom pobjedom bi Sloboda pokazala da ima snage da se bori za nešto viši plasman ove sezone, dok bi Borcu to bio drugi vezani trijumf i veoma važan korak u borbi da se priključi gornjem dijelu tabele.

Ova utakmica na Tušnju počinje u 21 sat, a prije nje će biti odigrani dueli u Bijeljini i Trebinju.

U Bijeljini od 19 sati fenjerašu Radniku gostuje lider na tabeli Tuzla City, koji ima ulogu velikog favorita u ovom meču. Igra Tuzla City sjajno na startu sezone, ali u prošlom kolu se namučio protiv Rudara, ekipe koja, kao i Radnik, pripada donjem dijelu tabele. Tada je Tuzla City golom u posljednjim minutama slavio 3:2.

Vjerovatno će to dobro i doći Husrefu Musemiću u pripremi utakmice, pošto će fudbaleri i stručni štab meč s Radnikom sada sigurno dočekati s više opreza i fokusiraniji.

Od 17 sati će u Trebinju kod Leotara gostovati ekipa Zrinjskog, koja je pod blagim imperativom pobjede nakon kiksa na gostovanju kod Posušja. Odigrali su Plemići neriješeno tada na Mokrom Docu, a drugi remi zaredom kod novajlija u ligi sigurno ne bi dobro došao ekipi Sergeja Jakirovića, koja pretenduje na sami vrh tabele ove sezone.

Dueli iz Trebinja i Bijeljine su u prijenosu na Areni Sport, dok utakmicu Radnika i Tuzla Cityja možete pratiti na Mojoj TV.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Petak, 10. septembar:

Velež – Sarajevo 1:1

Subota, 11. septembar:

Leotar – Zrinjski (16.30, Arena Sport)

Radnik – Tuzla City (19, Moja TV)

Sloboda – Borac (21, Arena Sport)

Nedjelja, 12. septembar:

Rudar – Posušje (16.30)

Široki Brijeg – Željezničar (21, Moja TV)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti