29.03.2024.
HomeSportVelež i Sarajevo neriješeno u osmom kolu Premijer lige

Velež i Sarajevo neriješeno u osmom kolu Premijer lige

Velež i Sarajevo su remijem od 1:1 na stadionu Rođeni večeras otvorili 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo utakmica sa dva potpuno različita poluvremena. Gledali smo jako lošu fudbalsku predstavu u prvom dijelu, da bi se u drugom sve od samog početka promijenilo i mogli smo uživati u nadmetanju ova dva tima koja pretenduju na sami vrh tabele.

Završilo je 1:1, strijelci su bili Brandao i Šabanović, ovim bodom na kraju mogu biti zadovoljne obje strane, no krenimo redom.

Oba tima su bila jako oprezna u prvom dijelu i nisu preduzimali ni najmanji rizik, a to je rezultiralo sa tek dvije opasne situacije – po jedna je viđena na obje strane.

U 19. minuti je dobar prodor napravio Halid Šabanović, na kraju je dobro šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Vodila se borba na sredini terena, golmani su bili potpuno nezaposleni, a u finišu poluvremena šansa za Rođene.

Dženan Zajmović je iskosa s desne strane gađao suprotni ugao gola na kojem stoji Dizdarević, ali je lopta i ovaj put otišla pored stative.

Drugo poluvrijeme izvrsno otvaraju Rođeni, a već u 49. minuti stižu do vodstva. Nakon lijepe kombinacije i ubačaja s desne strane lopta dolazi do Brandaa, a Brazilac je šalje u mrežu za vodstvo Veleža od 1:0.

Napadao je Velež i nakon toga, ali brzo je sijevnuo jedan napad gostiju iz Sarajeva nakon kojeg su stigli do poravnanja.

Igrao se 54. minut kada loptu nakon udarca Cmiljanića odbija Bogdanović, Ćosić je pokušava da izbije, ali ne uspijeva i ona dolazi do Šabanovića koji pogađa za 1:1.

Brandao je u 59. minuti imao jako opasan pokušaj, ali ga je osujetio Dizdarević, da bi minut poslije Cmiljanić sam krenuo na Bogdanovića, ali je sebi dao prejak for i upropastio veliku šansu.

U 61. minuti Vehabović pogađa stativu, a potom Radovac šutira pored gola. Nevjerovatnih je to bilo petnaestak minuta drugog poluvremena, nakon što smo očajno gledali blijedu predstavu u prvom…

Prijetio je u 69. minuti Bodul nakon slobodnjaka, ali je njeegov šut zautavio Bogdanović i spasio svoj gol. Uslijedilo je zatišje nakon toga, a kako se bližio kraj ekipe su opet bile sve opreznije. Jedinu šansu do kraja vidjeli smo kada je Radović sjajnim klizećim startom u posljedni tren izblokirao Kobiljara.

Viđena je jedna gužva u 93. minuti i pred golom Dizdarevića, Cvijanović je šutirao glavom, ali otklonili su gosti opasnost.

Na kraju je završilo 1:1 i čini se da su bodom zadovoljne obje strane.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Velež – Sarajevo 1:1 (Brandao 49′ / Šabanović 54′)

Stadion: Rođeni. Gledalaca: 5.000. Sudija: Antoni Bandić (Grude). Žuti kartoni: Hasanović, Ovčina, Radovac, Zeljković (Velež) Dizdarević, Dupovac, Palić (Sarajevo).

Velež: Bogdanović, Ovčina, Zvonić, Zeljković, Hajdarević (od 9. Zajmović, od 74. Cvijanović)), Dejanović, Hasanović (od 63. Pršeš), Radovac, Ćosić (od 63. Radović), Vehabović (od 74. Anđušić) i Brandao.

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Dupovac, Trako, Šabanović, Đokanović (od 77. Palić), Oremuš, Kapić (od 77. Velkoski), Bodul, Bagarić (od 64. Hebibović) i Cmiljanić (od 64. Ramić).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti