19.06.2024.
HomeSvijetObjavljene fotografije brutalno pretučenih novinara u Kabulu

Objavljene fotografije brutalno pretučenih novinara u Kabulu

Dvoje avganistanskih novinara pretučeno je u policijskom pritvoru ove sedmice nakon što su izvještavali o protestu žena u Kabulu, gdje su ih priveli talibani.

 

Lica oba muškarca su takođe bila podlivena i isječena na slikama, što je provjerio Rojters.

Foto: Twitter

Na pitanje o incidentu, vršilac dužnosti talibanskog ministra, koji je imenovan na svom položaju kada je nova vlada objavljena u utorak, rekao je da će biti istražen svaki napad na novinare. Odbio je da bude identifikovan.

Dariabi je rekao da su premlaćivanja poslala jezivu poruku medijima u Avganistanu, gdje je nezavisna štampa, većinom finansirana od zapadnih donatora, doživjela procvat u posljednjih 20 godina.

“Pet kolega držano je u pritvorskom centru više od četiri sata, a tokom ova četiri sata dvoje naših kolega su pretučeni i brutalno mučeni”, rekao je on za Rojters u četvrtak, dan nakon incidenta.

Foto: Twitter

On je rekao da su povrijeđeni novinari prevezeni u bolnicu i da su im ljekari savjetovali da se odmore dvije nedelje.

Talibani, koji su u avgustu upali u glavni grad Kabul i sada ponovo vladaju Avganistanom, nakon borbe protiv 20-godišnje pobune protiv stranih i avganistanskih snaga, obećali su da će dozvoliti medijima da djeluju i da će poštovati ljudska prava ljudi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti