28.03.2024.
HomeNovostiTopovski udari i suzavci na Cetinju, sukobili se policija i demonstranti (VIDEO)

Topovski udari i suzavci na Cetinju, sukobili se policija i demonstranti (VIDEO)

Građani Crne Gore koji se protive ustoličenju mitropolita Joankijia u cetinjskom manastiru tokom noći nisu napuštali barikade na ulazu u grad. Od pet jutros građani su se počeli okupljati i na Dvorskom trgu gdje treba započeti danas ceremonija ustoličenja. Sukobili su se policijom. Reporteri N1 i Nova BH javljaju kako se čuju topovski udari, a policija je bacila i suzavce. Jutros je došlo i do sukoba između policije i demonstranata.

Za sada se na Trgu nalazi manja grupa građana, ali očekuje se da će doći još ljudi.

“Tri puta su bacali suzavac. Jednom deset komada”, kazao je za N1 jedan mladić oko 7:10 jutros.

Veliki broj policijskih snaga i bageri krenuli su iz Podgorice prema Cetinju. U koloni bi trebao biti i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve sa mitropolitom Joanikijem čije ustoličenje treba početi u osam sati.

Kroz grad se čuju policijske sirene. Kako je ranije objavljeno, planirano je da sigurnost čuva 1.800 policijskih službenika.

Nemiri na Cetinju traju od jučer ujutro. Demonstranti su blokirali sve prilaze gradu, a policija se na nekoliko lokacija povukla i stala uz narod, ali nisu odbili izvršiti svoje zadatke. Jutros su demonstranti bacali kamenje i druge predmete na policiju koja je uzvratila suzavcem.

Iako su sinoć pojedini mediji objavili da ustoličenje Joanikija neće biti obavljeno na Cetinju, patrijarh Porfirije je to demantovao i rekao je da nastavljaju sa ceremonijom kako je ranije planirano.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti