28.03.2024.
HomeSportRemi Željezničara i Slobode na Grbavici

Remi Željezničara i Slobode na Grbavici

Željezničar i Sloboda remizirali su u utakmici sedmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:1), a Plavi su se poraza spasili u samom finišu utakmice golom Zdunića.

Željezničar je zaprijetio u trećoj minuti kada je Mekić šutirao pored gola. Tri minute poslije na drugoj strani pokušao je Balić, no nije bilo promjene rezultata. U 14. minuti viđena je “bomba” Mujezinovića sa velike udaljenosti, ali fenomenalno je odbranio Bukvić.

Ćivić je dobro pokušao u 16. minuti, međutim lopta je otišla pored gola. Uslijedio je mirniji dio igre. Plavi su dobro igrali do gola gostiju, ali su bili loši u završnici. Juričić je u 35. minuti dobro skočio, ali je loše šutirao i nije bilo opasnosti za Tuzlake.

Nakon sudara sa Devedžićem u finišu prvog poluvremena, Juričić je morao izaći iz igre i zamijenio ga je Zdunić, a tako se trener Ivković našao u problemu. Sloboda je imala najbolju šansu u 44. minuti. Mehmedoviću je odbranio Bender, a potom je Maksimović prebacio gol i ostalo je 0:0 do odlaska na odmor.

FOTO: SCsport.ba

Na početku drugog dijela nije bilo velikih uzbuđenja, a onda je u 58. minuti Beganović glavom šutirao pored gola. Nije najbolje zahvatio loptu. Udarac Crnčevića desetak minuta poslije otišao je malo preko gola. Zaprijetio je Maksimović iz veće udaljenosti, no nije bilo problema za Plave.

Udarac Mujezinovića iz 73. minute završio je u rukama Bukvića. Neprecizan je bio Subašić u 76. minuti, ako i Mekić tri minute poslije. Husejinović je ušao s klupe u 76. minuti, a tri minute poslije preciznim udarcem sa 20-ak metara postigao je pogodak za prednost Slobode.

Bukvić je dobro reagovao u 88. minuti nakon pokušaja Blaževića, a domaći su nastavili napadati. U 90. minuti Zdunić je postigao pogodak za 1:1 i tako spasio Željezničar poraza u večerašnjoj utakmici. U sudijskoj nadokadi viđeni su pokušaji Kurtalića i Bekrića, ali promjene nije bilo.

Željezničar – Sloboda 1:1 (Zdunić 90′ / Husejinović 79′)

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Sudija: Miloš Gigović. Žuti kartoni: Malić (Željezničar) Balić, Devedžić, Ćivić, Mehmedović, Osimć, Bukvić (Sloboda).

FK ŽELJEZNIČAR: Bender, Kosorić, Vrhovac, Blažević, Malić, Crnčević (od 81′ Bekrić), Mujezinović, Subašić (od 81′ Hrelja), Bojo (od 59′ Beća), Mekić, Juričić (od 41′ Zdunić).

FK SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, Beganović A., Ćivić, Balić, Predragović (od 76′ Husejnović), Maksimović, Mehmedović (od 86′ Osmić), Veselinović (od 64′ Kurtalić) i Beganović Dž.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti