26.04.2024.
HomeSportDraško Albijanić potpisao za OKK Slobodu

Draško Albijanić potpisao za OKK Slobodu

Nakon što se prije par dana u Tuzlu vratio Edi Sinadinović kako bi drugi puta u karijeri obukao dres Slobode, isto to će sada učiniti i Draško Albijanić, lice dobro poznato publici iz Mejdana, potvrdio je zvanično tuzlanski klub.

Albijanić je za tuzlanski klub nastupao u periodu od 2007. do 2011. godine, a u Tuzlu je stigao iz svog Trebinja, tačnije iz matičnog kluba Leotara.

Iz Tuzle se ovaj 34-godišnjak otisnuo u Rumuniju gdje je počeo graditi internacionalnu karijeru te je u okviru rumunske lige promijenio nekoliko klubova kroz tri sezone. Njegova međunarodna karijera tu nije stala pa je tako nastupe bilježio i u državama poput Crne Gore i Švicarske gdje je proveo posljednju sezonu. Pored Slobode u BiH ligi igrao je za još nekoliko klubova kao što su Igokea i Spars.

Albijanić je visok 210 centimetara i pokriva pozicije centarske linije, a igrama u dosadašnjoj karijeri zaslužio je i poziv selektora reprezentacije BiH s kojom je bio sudionik Evropskog prvenstva.

“Dolazim u Slobodu poslije tačno 10 godina od mog odlaska. Svoje prve košarkaške korake sam napravio u Leotaru, ali svoju košarkašku afirmaciju sam stekao igrajući četiri godine za Slobodu”, rekao je Albijanić, prenosi zvanična stranica Slobode, a potom je dodao:

“Nosim puno lijepih uspomena iz tog perioda, tako da mi nije trebalo puno da se odlučim za povratak. Dobro poznajem grad, Tuzla je prava košarkaška sredina i radujem se ponovnom igranju u Mejdanu. U proteklih 10 godina imam dosta dobrih rezultata iza sebe na koje sam jako ponosan te se nadam da će to iskustvo biti od koristi u ostvarivanju ciljeva za novu sezonu”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti