26.04.2024.
HomeSportRemi Sarajeva i Širokog Brijega

Remi Sarajeva i Širokog Brijega

Fudbaleri Sarajeva i Širokog Brijega odigrali su bez pogodaka na stadionu Asim Ferhatović-Hase na otvaranju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvi su gosti zaprijetili već u prvoj minuti susreta. Pokušao je Nicholas Llanos, ali je njegov uradac bez većih problema odbranio Belmin Dizdarević.

Kobiljar prijeti prvi u dresu Sarajeva. U 12. minuti je pokušao iz velike udaljenosti, ali je lopta otišla visoko preko gola Širokog Brijega.

Pet minuta kasnije pokušao je mladi Filip Brekalo. Lijepo se ofanzivac Širokog namjestio, šutirao lijevom nogom, ali je njegov udarac otišao preko gola Dizdarevića.

U 27. minuti dobra prilika za Sarajevo u prvom poluvremenu. Pidro je sjajno izveo slobodan udarac. Lopta je išla na Kerima Palića koji je za malo zakasnio, te tako propustio veliku priliku za svoj tim.

Široki Brijeg je zaprijetio u 34. minuti. Ponovo je pokušao Llanos. Ofanzivac tima sa Pecare lijepo se probio po lijevoj strani, snažno šutirao, ali je njegov udarac zaustavio golman Sarajeva.

Samo dvije minute kasnije najbolja prilika za Sarajevo u prvom poluvremenu. Bodul je izveo slobodan udarac, Palić je šutirao i pogodio stativu gola Širokog Brijega.

Prvi je u drugom poluvremenu prijetio zapaženi večeras Kerim Palić. U dva navrata je šutirao sa distance, ali oba njegova udarca otišla su pored gola Miškića.

Sarajevo je imalo inicijativu, ali tim Gorana Sablića nije uspio napraviti izgledniju šansu, pa je meč završen bez pogodaka.

Bordo tim nakon ovog kola zauzima treću poziciju sa 13 osvojenih bodova, koliko imaju i prvoplasirani Tuzla City i Sloboda, ali i meč više, dok je Široki Brijeg petoplasirani sa 8 osvojenih bodova.

Premijer liga BiH – 7. kolo:

FK Sarajevo 0-0 NK Široki Brijeg

Sarajevo: Dizdarević, Trako, Dupovac, Kurdić, Hebibović, Pidro, Palić, Ramić, Kobiljar, Bodul, Bagarić

Široki Brijeg: Miškić, Jurić, Obšivač, Musa, Čuljak, Mašić, Paponja, Lukić, Begić, Brekalo, Llanos.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti