27.05.2024.
HomeSportStarčević objavio spisak mladih reprezentativaca BiH za mečeve protiv Irske i Švedske

Starčević objavio spisak mladih reprezentativaca BiH za mečeve protiv Irske i Švedske

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening centru NSBiH u Zenici, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odigrat će utakmice sa selekcijama Irske i Švedske.

Mečevi su na rasporedu 3. i 7. septembra u 16.30 sati, a selektor Slobodan Starčević u ovim susretima računa na sljedeće igrače:

Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež), Adi Alić (Sloboda).

Evidentno je pozvan veliki broj igrača iz m:tel Premijer lige BiH, što je svakako za pohvalu. Selektor Starčević o spisku i predstojećim utakmicama kaže:

“Na spisku se nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate. Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojaćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta sa kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložićemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata.“

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. avgusta.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti