05.03.2024.
HomeLifestyle3 loše navike zbog kojih ste stalno umorni..

3 loše navike zbog kojih ste stalno umorni..

Dan treba započeti fizičkom aktivnošću i zdravim doručkom – koliko ste to puta već pročitali u knjigama i na internetu?
Ipak, upravo su to neke od osnovnih stavki koje utiču na nivo energije koju imate tokom cijelog dana. Ovo su tri najgore navike zbog kojih se iz dana u dan osećate pospano i bezvoljno.

Hranite se nezdravo i jedete previše

Nezdravi ugljeni hidrati, uključujući i prevelike količine šećera, proizvodi sa mnogo dodataka i veštačkih boja su jedan od razloga zašto nemate energije i zašto ne možete da smršate. Pokušajte da isplanirate svoje obroke, jedite što više povrća, voća i naučite da kažete NE slatkišima i grickalicama na poslu ili bilo kom drugom mjestu.

Ne krećete se dovoljno

Trebalo bi da svakog dana izdvojite bar sat vremena za neku fizičku aktivnost. Bilo da je reč o šetnji parkom ili treningu u teretani, vašem telu je kretanje potrebno kako bi normalno funkcionisalo.

Premalo spavate

Do tri ujutru „čačkate“ telefon, skrolujete kroz Instagram i onda mukotrpno slušate alarm od 6h do 7h? Prestanite to da radite i usvojite zdravu večernju rutinu koja se sastoji od relaksacije, čitanja knjige umesto gledanja u telefon ili televizor i odlaska na spavanje prije ponoći.

 

Izvor: BIZLife

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti