27.04.2024.
HomeSportBAZA DOMAĆE SNAGE: Zamjena za Golubovića, Bukvić i Drakulić, Ilića mijenja...

BAZA DOMAĆE SNAGE: Zamjena za Golubovića, Bukvić i Drakulić, Ilića mijenja Karišik, Miškovića Ramić i Alić…

Iza fudbalera i stručnog štaba tuzlanske Slobode su uspješne pripreme na Zlatiboru, gdje se ekipa spremala za narednu sezonu.

Prema riječima Mladena Žižovića, šefa struke Crveno – crnih, prvotimci Slobode su odlično odgovorili svim izazovima na pripremama.

“Zadovoljni smo prevashodno što smo završili pripreme bez povrijeđenih igrača, u dobrom ambijentu i bez poraza. Sa takvim pristupom nadam se da ćemo nastupati i u prvenstvu. Da ćemo ispuniti sve ciljeve, ali i afirmisati nove mlade igrače”, objašnjava Žižović.

Na Zlatiboru su Crveno – crni odigrali tri test meča koje su okončali sa jednom pobjedom i dva remija. Bila je ovo prilika i da pripreme sa prvim timom prođe veći broj mladih fudbalera koji tek ulaze u seniorske vode. Dobili su priliku za igru i iskoristili je na najbolji način. “Velika je stvar što od 26 igrača gore je bilo njih 17 koji su u Slobodi prošli sve mlađe kategorije. To je opredjeljenje Kluba, mada ćemo igrače dijeliti samo na one koji mogu i koji ne mogu odgovoriti zadacima”, dodaje Žižović, te zaključuje:

„Imamo još desetak dana do prve utakmice. Pokušaćemo da ispravimo neke nedostatke i da spremni dočekamo Rudar iz Prijedora“.

Sloboda će za razliku od prošle sezone ući sa novim golmanskim dvojcem, Bukvić i Drakulić, koji će pokušati nadomjestiti prije svega odlazak Adnana Golubovića koji je na Tušnju stekao reputaciju jednog on najboljih golmana lige, te Luke Kukića –  karijeru nastavio u mostarskom Zrinjskom.

Zadnju liniju, umjesto Ilića koji je digao sidro, doveden je Miloš Karišik koji se nalazi u zrelim igračkim godinama, Islamovića na lijevom boku bi trebao zamijeniti povratnik Čivić, dok je kostur veznog reda ostao isti, Kurtalić, Balić, Dženis Beganović, te će biti teško očekivati da se neko od plejade “dječijeg vrtića” nametne u ovoj konkurenciji. Roberta Miškovića u napadu je zamijenio Mirsad Ramić, koji će uz Adija Alića činiti napadački dvojac. Miloš Zličić koji je nedavno stigao iz ekipe Bačke, očekuje se da pojača konkurenciju u navalnom redu Tuzlaka.

 

 

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti