Znakovi da je vaš partner idealan za vas..

0

 

Zdrave su veze postale iznimka, a često biramo krive osobe ili prebrzo odustajemo od onih pravih. Većina nas, u jednom trenutku, odluči da ne želi biti u neizvjesnosti. Kako onda znati da je osoba pravi odabir za vas?

1. Zanima ih vaša rutina
Svi imamo tendenciju komplicirati veze previše, a stvarnost je vrlo jednostavna: kome se svidite, njega će zanimati. Ne govorimo samo o stvarima o vama poput vaših interesa, koju glazbu slušate ili koje vam je najdraže jelo. Osobe koje su prave za vas htjet će znati i detalje iz vašeg života pa čak i svakodnevnu rutinu. Bitno je da se vidi zanimacija za djeliće vašeg dana.

2. Trude se shvatiti vašu perspektivu
Rasprave su sastavni dio svake veze pa čak i rasprave o npr. filmu ili pjesmi. Postoji li veći osjećaj nemoći nego kada nekome objašnjavate svoje argumente, ali on jednostavno “ne čuje” ? Prava će osoba pokušati shvatiti stvari iz vaše perspektive pa čak i ako to nije nužno njegovo mišljenje.

3. Žele provoditi vrijeme s vama
Pri tome ne mislimo na povremene kave, već na stvaranje pravih uspomena. Kada partner pokaže inicijativu da vas odvede negdje, da proživite nešto posebno skupa ili vam priušti nezaboravno iskustvo onda mu zasigurno puno značite.

4. Podrška vam je
Svi se ponekad nađemo na prekretnicama kada nismo sigurni što treba učiniti. Znati da se možete osloniti na nekoga ključno je u zdravoj vezi. Podrška u dilemi ili motivacija pred veliki korak znak je da vaš partner istinski mari za vas.

5. Ne traži da “pazite” na njega
Jedna je stvar obraćati pažnju na partnerovu sreću, a druga je ponašati se kao mama. Iza prave osobe nećete trebati stalno pospremati niti pazit na njegov raspored i podsjećati ga na obveze. Ako tražite pravu osobu za vas, životnog partnera, onda tražite stabilnu osobu koja se može brinuti prvenstveno o sebi, zar ne?

6. Imate viziju budućnosti
Naravno, to ne znači da vas već zamišljate s dvoje djece i zlatnim retriverom u kući u predgrađu niti da morate imati detaljan plan za sljedećih pet godina. Svakako bi bilo dobro da se s tom osobom možete zamisliti na duže staze, bez obzira kakve karijere želite graditi. Prava osoba ne mora slijediti vaše planove. Možete biti ljudi s različitim interesima i vizijama, ali da ih želite proživjeti skupa i podržavati se.

7. Prije svega ste prijatelji
Svaka je veza na početku romanična, a iskre frcaju. No, htjeli ili ne htjeli, početak izblijedi, a prave emocije i privlačnost ostanu. Ako ste sa svojim partnerom prijatelji prije svega- možete mu reći sve, nasmijava vas, proživljavate zajedno promijene i prepoznajete međusobne osjećaje, onda ste našli osobu za vas.

 

 

 

 

 

 

rtl.hr