Zeleno povrće jača imunitet!

0

 

VIŠAK kilograma i malokrvnost su često udruženi. Organizam je opterećen “praznim” kalorijama koje stvaraju masne naslage, a tijelo ne dobija nutrijente koji mogu da poboljšaju vrijednosti gvožđa u krvi. Zato se onima koji pate od gojaznosti i anemije preporučuje zelena dijeta.

Na trpezi bi za svaki obrok trebalo da se nađe nešto od zelenog voća i povrća – kelj, kupus, prokelj, brokoli, špinat, blitva, krastavac, zelena salata, grašak, zelene paprike, rukola, endivija, lišće celera, tikvice, zelene jabuke, kivi…

Zelena boja namirnica odgovara jetri i žučnoj kesi. Povećano konzumiranje prirodnih proizvoda zelene boje značajno poboljšava rad ova dva organa i dovodi do njihove regeneracije. Po domino efektu – dolazi i do poboljšanja varenja, rada crijeva, bubrega i, naravno, krvne slike.

 

 

 

 

Magazin novosti.rs