Vitamninska bomba za jačanje imuniteta

0

Jak imunitet predstavlja štit za organizam, i prvi je preduslov dobrog zdravlja. U doba kada je mogućnost za prehladu i grip veća, potrebno je pomoći svom imunom sistemu da bude što snažniji i kao takav sačuva nas od “neželjenih gostiju”.

U nastavku potražite recept za “vitaminsku bombu” koja jača imunitet i štiti zdravlje

Potrebno je:

– 100 gr suhog grožđa

– 150 gr oraha u jezgru

– 100 gr badema

– kora od dva limuna

– 100 gr suhih kajsija

– 100 gr suhih šljiva

– 250-300 gr meda

Orašaste plodove možete kombinovati i sami, ništa nećete pokvariti, naprotiv, ako dodate lješnjak indijski ili brazilski orah – samo ćete dodati kalorije i snagu vašoj “vitaminskoj bombi”. Naravno, vodite računa o količini, neka se odnos svih orašastih plodova zadrži približno količini koju smo naveli u receptu.

Orašati plodovi, tj. koštunjavo voće su neizbježne namirnice za dug i zdrav život. Šaka koštunjavog voća dnevno preventivno utiče na bolesti srca, antikancerogena je, pospješuje mršavljenje, odlična je u borbi protiv nesanice, i preporučuje se za bolju memoriju. A ovako pripremljeno sa medom, limunom i suhim voćem – pravi je izbor. Svi sastojci su od izuzetnog značaja za zdravlje!

Priprema:

Sameljite u mašini za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe i limunovu koru. Možete koristiti i blender ukoliko imate neki veće snage, koji će uspjeti sve sastojke da sjedini i usitni. U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte. Zatim, dodajte suhe šljive i suhe kajsije. Njih takođe usitnite, ali posebno. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte.

Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.

Za djecu stariju od 3 godine — 1 kašičica dva puta dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak i popodne između ručka i večere.

Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno

Teglu nije potrebno čuvati u frižideru, ali je poželjno da ne stoji baš na toplom mestu.

 

 

 

 

 

 

 

mogu ja to sama rs.