U UKC-u Tuzla testirano 146 novih uzoraka, nema pozitivnih, još dvije osobe se oporavile od koronavirusa

0

U Zavodu za mikrobiologiju UKC Tuzla u četvrtak je  izvršeno testiranje 146 novih uzoraka, nije bilo pozitivnih slučajeva. Do sada  je u Tuzlanskom kantonu ukupno testirano 2.174 osoba. Evidentirane su pozitivne 84 osobe, dok je aktivnih pozitivnih trenutno  58.  Zdravstveno stanje pacijenata je stabilno. Nakon što su se oporavili 20 osoba je pušteno iz bolnice kući u uslove kućne izlolacije.

˝Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla imamo 5 osoba. U Medical institute Bayer imamo hospitaliziranu jednu osobu,  jedna osoba je hospitalizirana u Brčkom. Pozitivnih osoba koji se nalaze u kućnoj izolaciji imamo 51 osobu˝, kazala je ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

Prema njenim riječima, dvije osobe koje su opravljene i otpuštene sa bolničkog liječenja su bile vezena za klaster MIB-a Tuzla. ˝Kada je u pitanju zdravstveno stanje osoba koje se nalaze u hospitalnim uslovima radi se o srednje teškim pacijentima koji su stabilni I još uvijek nikoga nemamo na potpomognutoj vještačkoj ventilaciji˝, istakla je Čolić.