Trešnje su moćan izvor antioksidanata i antiinflamatornih jedinjenja, koja usporavaju starenje i sprečavaju hronične bolesti, uključujući bolesti srca, Alchajmerovu bolest, dijabetes i gojaznost.
2. Podstiču varenje
Pomoću svojih kiselina i voćnog šećera, trešnje podstiču rad želuca, crijeva i pankreasa i samim tim podstiču i varenje.
Osim toga, trešnje izbacuju vodu iz organizma i na taj način rasterećuju srce i krvotok i aktiviraju jetru i bubrege.
3. Podižu nivo energije
Većina kalorija u ovoj voćki potiče iz prirodnih šećera u njima, koji poboljšavaju rapoloženje i podižu nivo energije.
4. Za jače kosti
Trešnje se takođe preporučuju i za otklanjanje simptoma i raznih zdravstvenih problema vezanih za osteoporozu, naročito kod žena u menopauzi, jer sadrže gvožđe i kalcijum.
(Telegraf.rs)