TOP 5 afrodizijaka u kuhinji!

0
Close up of happy young woman eating chocolate with pleasure. She is standing and smiling

Svi znamo narodnu izreku da “ljubav prolazi kroz želudac”, a odavno je dobila i znanstvenu potvrdu. Naime, znanstvenici kažu da je zajedničko dijeljenje užitka u jelu za ljubavnu vezu važno gotovo kao i sam seks. Pri čemu jedno ne isključuje drugo!

Baš naprotiv: postoji mnogo namirnica, tzv. afrodizijaka, koje ne samo da utažuju našu glad, nego bude apetit za ljubavlju.

KAMENICE

Prema legendi Casanova je za doručak jeo čak 50 kamenica. Pa, ako je mogao Casanova… Šalu na stranu, poput škampi, školjki i kavijara kamenice sadrže dragocjene sastojke (između ostalog cink, vitamin B12 i fosfor) koji poboljšavaju prijenos erotskih podražaja u tijelu i povećavaju izdržljivost.

ČOKOLADA

Nitko nam ne treba znanstveno dokazivati da sadrži tvari koje podižu raspoloženje, stvaraju osjećaj sreće i djeluju opuštajuće! A dobro znamo da su to idealni preduvjeti za prepuštanje strastima! Inače, čokolada svoje djelovanje razvija već nakon nekoliko kockica, a zamislite što čini cijela tabla…

ČILI

Ljuto ne budi samo vatru na tanjuru, već i u tijelu. Već i pričice na grani znaju za kapsaicin, djelatnu tvar koja potiče stvaranje spojeva koji u nama bude osjećaj euforije, a ljutina dobru prokrvljenost zdjeličnog područja.

ĐUMBIR

Za njegovo stimulativno djelovanje zaslužna su eterična ulja, a navodno pomaže ženama da dožive intenzivnije vrhunce, a muškarcima da postanu nježniji. Znanstveno objašnjenje jest da đumbir potiče rada krvotoka, posebno u genitalnom području. Čak i ako ga ne želite jesti, dovoljno je da pomirišete svježi đumbir prije strastvene večeri i strasti će se probuditi.

PAPAR

Magična zrnca ovog začina u Indiji se oduvijek koriste za rasplamsavanje unutarnjeg žara. To afrodizijačko djelovanje zahvaljuju sastojku piperinu, dok primjerice kajenski papar sadrži dobro poznati kapsaicin, koji poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost te jača erekciju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here