Štitna žlijezda najviše strada ovim ljudima!

0

Problemi sa štitnjačom nastaju, po pravilu, kao posljedica povećane čovjekove težnje da kontrolira svoju okolinu i kao posljedica njegovog pokušaja da „čvrstom rukom“ upravlja situacijama koje nastaju iz odnosa s najbližima, prije svega – s voljenom osobom suprotnog spola, tvrdi poznati ruski iscjelitelj Lazarev.

Štitna žlijezda strada previše ljubomornim i osjetljivim ljudima, koji se lako uvrijede, koji uz to imaju i nemale ambicije, ljudima čiji je stupanj gordosti i ljubomore prilično visok.

Neprihvaćanje traumatske situacije, koja nastaje u odnosu s bližnjima, izazvano je vezanošću za odnose, čovjekovom vezanošću za osobne aspekte ljudske sreće.

Koja će bolest blokirati duševnu patologiju – određeno je stupnjem neprihvaćanja traumatske situacije, a također i čovjekovom ličnošću. Burno neprihvaćanje situacije kod jednih može izazvati povišen pritisak, kod drugih – poslije eksplozije mržnje – počinje da slabi vid ili dolazi do moždanog udara, kod trećih će se pojaviti problem sa štitnom žlijezdom. No suština svih problema je ista: neprihvaćanje boli, neostvarene želje u osobnim odnosima.

Važnost žlijezda slinovnica
Svi naši osjeti i osjećaji su povezani sa žlijezdama. Što se događa kada mislimo na čovjeka kojeg volimo? Svakom misaonom procesu prethode i prate ga duboki osjećaji. Kada želimo vidjeti voljenu osobu, prije svega, uključuju se žlijezde slinovnice. To je mehanizam koji postoji milijardu godina.

Čak i danas, poslije milijardu godina, pri svakom kontaktu s vanjskim svijetom dolazi do aktiviranja pljuvačnih žlijezda. Pri tome, što je kontakt za nas važniji – intenzivnije je lučenje pljuvačke. Zbog toga ljubomornim ljudima stradaju ili zubi, ili vid, to jest, i vid, i sluh, i zubi – rezultat su evolucije pljuvačnih žlijezda.

Pri kontaktu s vanjskim svijetom čovjeku prvo prorade pljuvačne žlijezde, onda se uključi i štitna žlijezda, a poslije toga gušterača.

Štitna žlijezda, kontrolirajući i upravljajući situacijom, pomaže nam da realiziramo želje. Ako naiđemo na prepreke u ostvarivanju svojih želja, to jest ako dođe do njihovog uniženja, u onoj mjeri u kojoj pružamo otpor, ne prihvaćamo situaciju, u toj mjeri štitna žlijezda burnije reagira, povećavajući svoju aktivnost.

Takva nekontrolirana eksplozija energije opasna je za organizam. Trudeći se da „probijemo“ situaciju po svaku cijenu, mi pokušavamo njome upravljati ne samo na površinskom, već i na unutarnjem, dubinskom nivou.

Ali, svaka situacija na finom planu predstavlja dio svemira; na tom nivou, koliko god se trudili, naš napor ne donosi rezultate. Čak i ako uvidimo uzaludnost svojih pokušaja da na vanjskom planu nešto promijenimo, može se dogoditi da se na suptilnom nivou i dalje borimo sa situacijom, trošeći veliku količinu energije, što može odvesti ne samo nas u smrt, već i našu djecu i unuke. Također, može se dogoditi da „isisamo“ energiju iz svojih budućih života.

Početak problema
U početku problem nastaje u žlijezdi kao energetskom organu, a onda problemi izbijaju i na fizičkom nivou. Ako hiperaktivnost štitne žlijezde postane opasna, doći će do nagle blokade njezine aktivnosti.

Često se kod čovjeka pojavi osjećaj kao da mu je zastao zalogaj u grlu.

Što se više „lijepimo“ za ljudsku sreću, to više energije gubimo da bismo je zadržali. Neprestani napor dovodi do degeneracije organa, pojavljuju se čvorići: organske promjene ograničavaju nekontrolirano trošenje energije.

Žene i štitnjača
Kod žena, problemi sa štitnom žlijezdom prije svega su povezani s ogromnom vezanošću za voljenog čovjeka, kada se žena doslovno „zalijepi“ za muškarca i apsolutno nije u stanju da prihvati uniženje svoje požude.

Čvorovi na štitnoj žlijezdi, koji se u posljednje vrijeme sve češće pojavljuju kod žena, svjedoče da umjesto ljubavi žene osjećaju strast. Odricanje od ljubavi prema mužu, koji nije ispunio neka ženina očekivanja, izgleda kao želja da se s njim rastane, kao prevara, kao da ne želi s njim djecu, kao abortus. Sve je to neprihvaćanje uniženja sretne sudbine i požude.

Ako žena ne može dobrovoljno prihvatiti uniženje požude, onda uniženje dolazi u prinudnom obliku, kada se pojave ginekološki problemi ili nastane disfunkcija štitne žlijezde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here