Sarajevo: Uhapšen Amel Jašarević zvani Šaja zbog ubistva Mehmeda Ramića, traga se za još jednim osumnjičenim

0

MUP KS je potvrdio da je uhapsio osobu inicijala A.J. zbog sinoćnje pucnjave u sarajevskom naselju Pofalići, kada je ubijen Mehmed Ramić. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je Amel Jašarević, zvani Šaja.

Međutim, iz sarajevskog MUP-a poručuju da tragaju za još jednom osobom.

– Dana 12. decembra 2021.godine u 21,15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na mjesto događaja potvrđeni su navodi prijave.

Od ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt osobe inicijala M.R., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na mjestu događaja zatečena je osobae A.J., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu. Pomenutog dana u 23,50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here