Riješite se heliko bakterije na prirodan način

0

 Heliko bakterija je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca. Jedina je bakterija koja može preživjeti u izrazito kiselom želudačnom sadržaju, sa vrlo malo kiseonika, pri temperaturi od 37 stepeni Celzijusovih.

Osim na želudačanoj sluznici, otkriven je i na ranicama na sluznici usne šupljine, u zubnim naslagama, u pljuvački, a dokazan je i u stolici.

Laneno sjeme
Laneno sjeme je prepuno nutrijenata i lako svarljivih vlakana pa se često preporučuje svima da ga češće unose u tijelo, a posebno pacijentima koji imaju bilo kakav problem sa digestivnim traktom. Osobe sa heliko bakterijom u crijevima će nakon konzumiranja sjemenki lana vrlo brzo osetiti olakšanje, a važno je da ih prije toga samelju u blenderu.

Preliti 1 kašiku lanenog sjemena sa 200 mililitara ključale vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji 2 do 3 sata. Procijediti i uzimati po 1 supenu kašiku prije svakog obroka. Tako dobijena sluz ima pozitivan uticaj na želudac, jer obavija zidove želuca i umanjuje bol.

Biljka čuvarkuća
Ovo je biljka koja se često može videti u našim krajevima, a pored toga što je vrlo otporna, takođe je izuzetno zdrava za čitav digestivni trakt. Osim što poboljšava varenje, čuvarkuća ublažava i simptome infekcije u crijevima izazvane aktivnošću heliko bakterije nalik bolovima u predelu abdomena.

Samljeti 300 grama listića biljke i pomešati sa dvije kašike kvalitetnog meda. Svako jutro uzeti po jednu kašiku prije doručka.

Sok od kupusa
Iscijediti sok iz manje glavice kupusa. Konzumirati po pola čaše sat vremena prije obroka. Sok od kupusa je pogodan za obnavljanje tkiva. U oba slučaja, i kod povišene ili snižene kiselosti napravite smjesu, koja odlično štiti želudac i umanjuje bolove. Uzmite po 1 kašiku meda, maslaca, kakao praha, pasjakovine, ulja i 1 jaje. Sve dobro promješajte. Uzimati po 1 kašiku prije jela, 3 puta dnevno. Čuvati smjesu u frižideru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here