Policija RS-a akon dužeg zadržavanja bez objašnjenja pustila SDS-ovog zastupnika Darka Babalja i člana Vučićeve SNS Vladu Mandića

0

U Bratuncu prava drama pred sutrašnje glasanje za načelnika te opštine. Policija u punom pogonu, provodi represiju…

Podsjetimo da je policija na graničnom prelazu prema Srbiji kod Bratunca večeras presrela i zadržala bez objašnjenja poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Darka Babalja (SDS) i Vlada Mandića bivšeg srpskog rukometašs i člana SNS-a u Srbiji.

Šta je razlog ovog presretanja i hapšenja nije poznato.

Babaljeva stranka SDS ne učestvuje u izborima pa nije poznato zbog čega ga je policija hapsila zajedno sa Mandićem.

Izvori iz toga grada su nam rekli da su Babalj i Mandić večeras bili zajedno sa Rankićem na kafi i da je to najvjerovatnije razlog njihovog privođenja, jer se u SNSD- ovom taboru plaše sutrašnjeg glasanja u Bratuncu.

Protivkandidat Rankiću, koji je nezavisni kandidat, je penzioner iz SNSD-a Lazar Prodanović, koji je prije par mjeseci i postao stanovnik Bratunca.

Inače danas je u Bratuncu inspekcija zapečatila motel i benzinsku pumpu Rankićevog strica, koji je i potpredsjednik NSRS, kadar SP Petra Đokića.

Režim je ponovo upotrijebio sve poluge, pa i policijsku represiju, kako bi spriječili Rankića da ponovo dođe na mjesto prvog čovjeka Bratunca.

Prije par mjeseci SNSD je s malom razlikom ne referendumu opozvao Rankića sa mjesta načelnika te opštine.

RTV BN