Ovo voće štiti od UV zračenja i produžava mladost

0

 

Nije ni čudo što su srednjovjekovni pjesnici kožu prvih klasičnih ljepotica uspoređivali s breskvom. Nedavne su studije pokazale kako je baš taj plod vrlo koristan za našu kožu. Evo nekoliko bonusa koje dobivate ako pojedete nekoliko breskvi.

1. Produžite mladost

Vitamin C, kojim breskva obiluje, potiče proizvodnju kolagena, koji koži daje elastičnost. Osim toga, ovaj vitamin blokira slobodne radikale, koji su glavni uzrok starenja.

2. Sadrži protein

Redovita konzumacija breskve jača imunološki sustav, štiteći nas od mnogih zaraznih i kožnih bolesti. Osim toga, breskve promoviraju brzu regeneraciju kože. I protein, koji se nalazi u ovom voću, neophodan je za mnoge vitalne procese.

3. Zacjeljuje sitna oštećenja na koži

Maske izrađene od voćne pulpe ili kože breskve ne samo da je vlaže, već vašoj koži pomažu brzo zacijeliti nakon napada akni ili kemijskog pilinga.

4. Pomaže regeneraciji kože

Nektarine ne samo da nas hrane iznutra, nego su i dobre za kozmetičku uporabu. Na primjer, maska ​​od pirea od breskve pomiješana s prirodnim jogurtom izvrsna je krema za suhu kožu. Pomoći će i u smanjivanju tamnih krugova ispod očiju.

5. Sadrži selen

Selen je snažan antioksidans koji usporava starenje stanica i potiče rast kose i noktiju. Medicinske studije pokazuju da manjak selena može povećati rizik od nekih oblika raka kože. Istina, u ovom slučaju, morate jesti dosta voća. Ali ako ih koristite sa svježim sirom, lako ćete dobiti dnevnu cijenu. Uostalom, svježi sir je također bogat selenom.

6. Štiti od štetnog UV zračenja

Vitamini C, K, A i beta-karoten u breskvama pomažu koži u borbi protiv ultraljubičastog zračenja. Sada možete piti Bellini na plaži i tvrditi kako to savjetuju znanstvene studije, ovaj koktel napravljen je od svježeg pirea od breskve.

7. Sadrži vitamin A

Ovaj vitamin također pomaže spriječiti rak. Nedavne studije su dokazale: visoke doze vitamina A smanjuju rizik od nekih vrsta raka kože za 32%.

 

 

 

 

 

Elle.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here