Ovih navika treba se odreći kako bismo bili zadovoljni životom

0

 

U većini slučajeva sami sebi otežavamo život, ali nije uvijek lako definisati šta tačno radimo pogrešno i kako nas to sputava.

Poruke koje sami sebi govorimo mogu imati veliki uticaj na naš izgled, raspoloženje i osjećaj sreće. Ako se ne osjećate dobro u vlastitoj koži, došlo je vrijeme za neke promjene.

U nastavku vam predlažemo koje to tri stvari bi trebalo da prestanete da radite kako biste napokon bili zadovoljni vlastitim životom.

#1 Živite u prošlosti

Život ide dalje i stvari su drugačije nego što su bile nekada. Važno je to prihvatiti. Gubite dragocjeno vrijeme ako odbijate krenuti dalje. U redu je sjećati se, ali nemojte trošiti toliko vremena na razmišljanje ili razgovor o tome kako je bilo nekada. Pronađite sve što vas čini sretnim u sadašnjosti i pravite planove za budućnost.

#2 Želite svakome udovoljiti

Nemoguće je, neće se dogoditi ma šta učinili. Prestanite to pokušavati. Fokusirajte se na gradnju vlastite sreće, a drugi će vas u tome slijediti.

#3 Pretjerano razmišljate

Ovo je navika koju je teško iskorijeniti, ali nije zdravo ponavljati iste razgovora u glavi iznova i iznova ili opsjednutost nečim šta je neko uradio. Ponekad ljudi nešto naprave ili kažu bez velikog razloga. Ako ste skloni pretjeranom razmišljanju koje vas sprečava da donosite odluke, pokušajte se distancirati od analiziranja svake mogućnosti i pokušajte naučiti više se oslanjati na instinkt.

 

Izvor: wall.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here