Ovaj med možete sami napraviti, najbolji je za imunitet..

0

Uz bagremov, med od maslačka je jedan od najzdravijih, poznat je kao odlično sredstvo protiv kašlja, a pomaže i kod raznih drugih tegoba. Podstiče izlučivanje tečnosti i otrova iz organizma, reguliše krvni pritisak, varenje i poboljšava funkciju jetre.

Med od maslačka sadrži značajne količine vitamina C i B, cinka, flavonida, tanina i kalijuma i gvožđa, što sve zajedno odlično utiče na podizanje imuniteta koji je inače oslabljen u zimskom periodu.

Med od maslačka se preporučuje najviše onima koji imaju problema sa povišenim holesterolom i trigliceridima u krvi. Uopšteno, ko ima problema sa povećanim masnoćama, ili pati od masne jetre, od velike je pomoći.

Trebalo bi da ga uzimaju pušači, osobe koje konzumiraju dugo alkohol, ali i oni koji pate od povišenog krvnog pritiska. Med od maslačka pomaže i kod problema urinarnog trakta koji nastaju kao posljedica infekcija.

Čuva zdravlje i kostiju jer je bogat kalcijumom, sadrži i antioksidanse i vitamine koji pomažu razvoj koštane mase i smanjuje rizik od pojave osteoporoze.

 

 

 

 

 

 

 

 

mondoportal