Obustavljen saobraćaj na pravcu Tuzla Srebrenik kod Čanića zbog pada stabla, otežan saobraćaj na prevojima i planinama

0

Zbog oborenog stabla obustavljen je saobraćaj u mjestu Čanići na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik, javlja Bihamk.

Zbog snijega i poledice na kolovozu na magistralnim putevima Sarajevo-Rogatica (Romanija) i Olovo-Kladanj (Karaula), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano.

Na prevoju Čemerno na dionici Gacko-Tjentište, obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

  • Problemi za kamione na prijevoijma

Jak vjetar

Na putu Livno-Šuica-Kupres puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose. I na ostalim dionicama u višim predjelima ima raskvašenog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz pretežno mokar. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

 

  • Drvo prepriječilo put

    Pojačan saobraćaj dva granična prijelaza

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here