Namirnice zbog kojih nećete ni osjetiti pad imuniteta tokom prelaznog perioda

0

Takom prelaznog perioda bilo bi dobro da povećamo unos namirnica koje će povećati naš imunitet i napravimo male promjene u ishrani.

Vitamin C

Kad god se prehladimo uglavnom nam prvo kažu da dodamo više vitamina C. Počnite od citrusnog voća koje uključuje limete, limune, pomorandže, mandarine, do povrća poput paprike, lisnatog povrća kao što su spanać, zelena salata, kelj…

Kurkuma

Kurkuma sadrži jedinjenje zvano kurkumin, koji je antiinflamatorne i antivirusne prirode. Možete da napravite smjesu od sirove kurkume i pomješate ga sa mlekom i medom.

Bijeli luk

Bijeli luk je poznat po tome da povećava imunitet,a čime povećava zaštitu od gripa i virusa. Sadrži visoke koncentracije cinka koje dopunjuju i podstiču efikasnost tijela u povećanju T-ćelija, čineći tako bijeli luk borcem protiv gripa.

Đumbir

Đumbir je zapravo korijen i nosi obilje hranljivih materija i minerala koji uključuju vitamin B6, magnezijum i mangan. Svi hranljivi sastojci igraju aktivnu ulogu u povećanju metabolizma, a time i imuniteta. Đumbir takođe sadrži specifično aktivno jedinjenje zvano Gingerol, koje čini đumbir antiinflamatornim i antibakterijskim po prirodi i tako sprečava infekcije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here