Muške navike koje uništavaju povjerenje u braku

0

 

Poznato je da je povjerenje ključni dio svake ljubavne veze. Teško je izgraditi, a tako je lako srušiti.

U nastavku pogledajte koje navike muškarci koriste da unište povjerenje u vezi i braku, piše zadovoljna.hr. 

1. Nikada nije spreman na kompromise

Nemoguće je izgraditi odnos, a kamoli povjerenje sa partnerom koji ne razume važnost kompromisa. Ovo pokazuje da su njegove potrebe važnije od vaših. U tom slučaju ne možete očekivati emocionalnu podršku od njega kada vam zatreba, rekla je psiholog Jane Greer za RD. U svakoj uspješnoj vezi, partneri žele da usreće jedni druge, a izbjegavanje kompromisa ukazuje na sebičnost i nezrelost.

2. Nikada nije tu kada vam zatreba

Da li otkazuje sastanke u posljednjem trenutku i ne odgovara na vaše telefonske pozive ili poruke? Povjerenje se ne gradi riječima, već djelima, a osnovni dio povjerenja je osjećaj da se možete osloniti na partnera kada vam zatreba.

3. Ne može da prizna da griješi ili da se izvini

Ako je uvek u pravu, to znači da (prema njegovoj logici) uvijek griješite, a to je nemoguće. Svi griješimo, govorimo pogrešne stvari, ali veličina čovjeka se manifestuje u njegovoj spremnosti da prizna greške i izvini se zbog njih. Ako vaš partner to odbije, to je čovek koji jednostavno ne zna kako da preuzme odgovornost za svoje postupke.

4. Napušta vas kada mora da pošalje poruku ili uputi poziv

Skrivanje takvih svakodnevnih stvari dovodi ženu u dilemu šta partner pokušava da sakrije od nje. Naravno, ne mora biti ništa ozbiljno, ali ove radnje izazivaju sumnju i oštećuju povjerenje.

5. Njegove priče pune su nelogičnosti

Prvo vam kaže da je vikend proveo sa prijateljima, a dan kasnije da je bio sa sestrom. Ako dođe do sličnih nelogičnosti, nemojte se bojati da mu postavite pitanje o tome gde se on zapravo nalazio. Nemojte se ponašati uvredljivo, ali ako nakon razgovora ne dobijete objašnjenje, morate biti svjesni da ste sa osobom koja ne želi da bude iskrena prema vama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here